Matematik

matematik spørgsmål

20. september 2011 af hellesin (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej,

er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave:

Undersøg hvordan antallet af rødder i f(x) = x^2 + kx + k afhænger af k?

Haster!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at antallet af rødder aflæses af diskriminantens fortegn.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2011 af peter lind

Find diskriminanten D. Hvis D > 0 er der 2 løsninger, D=0 1 løsning og D<0 ingen løsning.


Svar #3
20. september 2011 af hellesin (Slettet)

kan i komme med et eksempel? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Beregn diskriminanten d for 2.-gradsligningen

x2 + kx + k = 0

a = 1, b = k, c = k , d = b2 - 4ac


Svar #5
20. september 2011 af hellesin (Slettet)

dvs. diskriminanten kommer til at lyde:

d = k^2 - 4 * 1 * k


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Nemlig. Og det her er jo også en andengradsligning, der kan løses: x2- 4x + 0 = 0


Skriv et svar til: matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.