Matematik

Hjælp til ulighed!

20. september 2011 af krell (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er igang med en en aflevering hvor jeg har en opgave om eksponentielle funktioner.

Funktionen er: f(x) = 8*1,1125^x

Nu skal jeg så løse en ulighed der hedder f(x) < 32

Jeg mener at jeg så skal sætte den op sådan her: 8*1,1125^x

Men nu kan jeg så ikke huske om der er noget specielt jeg skal gøre når det er opløftet i x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2011 af AskTheAfghan

8·1,1125x < 32

Løs uligheden vha logaritmer.


Svar #2
20. september 2011 af krell (Slettet)

Skal jeg sætte den ind i en Log funktion?

Og kan du forklare mig hvordan det skal gøres?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2011 af AskTheAfghan

Du skal sætte log på begge sider. log(ax) = x·log(a)

log(8·1,1125x) < log(32)   ⇔   x·log(8·1,1125) < log(32)  ... løs videre.


Svar #4
20. september 2011 af krell (Slettet)

Tak skal du have :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man løser den tilhørende ligning f(x) = 32 og bemærker, at f(x) er en monotont voksende funktion.

Dvs 1,1125x = 32/8 = 4 , så x = log(4) / log(1,1125) er ligningens løsning.


Skriv et svar til: Hjælp til ulighed!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.