Matematik

Funktion

21. september 2011 af stinedenseje (Slettet)

1. Om en eksponentielt voksende funktion f(x) = b * ax  oplyses at fordoblingskonstanten er 5 og at f(3) = 4,5.

- Bestem f(8)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2011 af peter lind

brug formlen for fordoblingskonstanten til at finde a. Sæt derefter den givne funktionsværdi ind i formlen. Det giver en ligning til at finde b


Svar #2
21. september 2011 af stinedenseje (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fordoblingskonstanten x2 er bestemt ved, at f(x2) = 2·f(0) , så det oplyses, at

a5 = 2, og at f(3) = 4,5 .

Bestem nu f(8) = f(3+5)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2011 af Isomorphician

f(8) udregnes ved at du får oplyst f(3) og du får oplyst at fordoblingskonstanten er 5.

Fra 3 til 8 er der netop en forskel på 5, og dermed må f(8) være det dobbelte af f(3).


Svar #5
21. september 2011 af stinedenseje (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Tilvæksten i x fra 3 til 8 er jo netop fordoblingskonstanten, så

f(8) = 2·f(3)

Er ??? eller ? alt, hvad du kan finde på at sige?


Svar #7
21. september 2011 af stinedenseje (Slettet)

øøhhh nej men tak...

jeg forstår ikke udregning? hvordan skal den se ud? hvilken formel skal jeg bruge? m.m


Brugbart svar (2)

Svar #8
21. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Læs i din bog. Du udviser en sindssyg dovenskab ved bare at skrive "?" og "?????". Hele fremgangsmåden er givet dig, så kom i sving. Havde du regnet med, at vi bare ville lave opgaven for dig?


Brugbart svar (4)

Svar #9
21. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du behøver heller ikke sidde og skrive små beskeder til mig. Ja, jeg har idéer til hvordan den løses. De idéer har jeg blandt andet lært, ved at læse i min matematikbog, dengang jeg selv sad og havde problemer med lignende opgaver.

Andersen og Isomorphician har forklaret dig metoden. Så er det op til dig at læse og forstå, så du selv kan løse lignende opgaver i fremtiden.


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.