Matematik

Cobb Douglas funktion

22. september 2011 af GameOver (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Da aktivitets niveauet for økonomi forummet ikke er særligt højt, prøver jeg mit spørgsmål her og håber der er nogle af jer matematikere der kan hjælpe mig.

Jeg har givet en Cobb Douglas nytte funktion: u(x1,x2 )=x4x3 en budgetbetingelse p1x1 +p2x2 = m

 hvor  p, p, m > 0

* Jeg skal skitsere mængden af varebundter (x1,x2) der er SVAGT foretrukket for bundtet (1,1).

 Jeg er forholdsvis i tviv om hvordan jeg skal gøre dette. Jeg tænker at jeg skal kigge på den indifferens kurve der går igennem bundtet (1,1) ved at tegne indifferenskuven, men den bliver ikke særlig pæn og den er næsten ikke til at tegne i hånden.

Er der nogen der nogen er jer der ved hvordan den skal løses ?

 

 


Brugbart svar (3)

Svar #1
22. september 2011 af SuneChr

Da spørgsmålet her er meget merkantil-matematisk, er chancen for at nogen byder ind i matematikforaet nok ikke stor.

Men det ser, matematisk, meget godt ud.

http://www.keynes.dk/images/c-d.pdf

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. september 2011 af Walras

Hele indifferenskurven (hvorpå bundtet (1,1) ligger) såvel som hele den øvre mængde af bundter er svagt foretrukket for (1,1). 

#1 Linket går ud på at finde efterspørgselsfunktioner for CB-funktionen. Der skal ikke benyttes efterspørgselsfunktioner til denne opgave dog. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2011 af Walras

Se mit svar i linket her.


Svar #4
22. september 2011 af GameOver (Slettet)

#2

Ok, Skal lige være helt sikker. Når jeg nu vil tegne den: gør jeg følgende:

U(1,1)=1^4*1^3=1=k

1 = x14* x2=>  1 /  x14 = x23 .Vælger så nogle værdier af x1Er det korrekt ? Men i såfald, bliver det nogle meget meget små værdier... Så hvordan tegner jeg den ordentligt ?


Brugbart svar (2)

Svar #5
22. september 2011 af Walras

Indifferenskurven må være givet ved (hvis du regner færdig)

x2=x1-4/3

Du kan få ethvert elektronisk (TI, Excel, Graph et cetera) til at tegne den for dig, hvis det er. Ellers er det ikke så vigtigt, at du tegner mere end en skitse jo. Hovedsagen er, at det kan ses, at du har forstået, hvad en indifferenskurve er, hvad den øvre konturmængde er, og hvordan disse forholder sig til svagt foretrukkethed. Bemærk, at matematikken gerne skal (tilnærmelsesvis: kun skal) understøtte intuitionen i disse indledende mikrokurser.


Svar #6
22. september 2011 af GameOver (Slettet)

Ok, jeg laver en skitse, og fortæller hvilke mængder der er svagt fortrukket. 

Jeg takker for hjælpen.


Skriv et svar til: Cobb Douglas funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.