Matematik

TI-84 Plus giver ikke rigtig resultater til sinus/cosinus, HJÆLP..

22. september 2011 af jcay (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brugt både en almindelig Sagitta lommeregner og en Texas TI-84.

Med den almindelig Sagitta lommeregner får jeg den korrekte resultat:

sin(12grader) = 0,2079

sin^-1(0,2079) = 11,99 grader.

 

Men når jeg taster samme tal ind i TI-84, får jeg nogle helt andre resultater:

sin(12grader) = -0,53657....?????!

sin^-1(0,2079) = 0,2094....????!

 

Det er jo lidt mærkeligt, ikke? Knapperne ser jo helt ens ud på begge lommeregner (der står jo SIN og COS på begge lommeregners knapper og oven på knapperne står der også SIN^-1 og COS^-1)

 

Forstår ikke helt hvorfor det her ikke fungere i TI-84'eren. Er der nogen der kan rådføre mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2011 af peter lind

Din TI-84 er formodentlig sat til at regne i radianer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er helt korrekt formodet, idet sin(12) = -0,53657


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Prøv at trykke på knappen MODE på din TI-84.

I tredje linje kan du se, om maskinen er sat til radianer eller degrees.
Du ændrer det, ved at sætte markøren (vha pilene) på det ønskede og trykke enter.

Du kommer ud af menuen med quit (2nd mode).


Svar #4
25. september 2011 af jcay (Slettet)

#3

 

Ja, det var nok det der var ''problemet''. Jeg takker. ha en go dag ;)


Skriv et svar til: TI-84 Plus giver ikke rigtig resultater til sinus/cosinus, HJÆLP..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.