Matematik

Hjælp til at regne ligning ud

24. september 2011 af mig-camilla (Slettet) - Niveau: A-niveau

cos?(v)=15/√50

En der kan fortælle mig om dette giver 60 grader?

Kan ikke finde ud af at regne det ud på min lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2011 af Duffy

Kan ikke lade sig gøre...


Svar #2
24. september 2011 af mig-camilla (Slettet)

Hmm okay 


Svar #3
24. september 2011 af mig-camilla (Slettet)

cos?(v)=11/(√20·√5)

Giver dette så 60? Og kan du fortælle hvordan man regner det ud på lommeregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2011 af Duffy

Kan HELLER ikke lade sig gøre...


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2011 af Duffy

Hvorfor vil du så gerne have at det skal give 60° ?????


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2011 af Duffy

Hvis din udregning skal kunne lade sig gøre, skal du have

cos(v) = 11/(√(484))

hvilket giver v = 60°


Svar #7
25. september 2011 af mig-camilla (Slettet)

Det er fordi der står i opgaven at det skal give 60 grader

I et koordinatsystem er der givet to punkter A(4,2) og B(6,1)
Vektor v = (v_1, v_2) med længden vektor v = KVROD(5) oplys det, at den danner en en vinkel på 60 grader med vektor AB.


Skriv et svar til: Hjælp til at regne ligning ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.