Matematik

Haster ...Matematik 1. år

24. september 2011 af Nadiin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp, jeg kan ikke løse den her ligning :

3(5x-7)+2(2x+17)=5(3x-4)+37

15-21+4x+17=15x-20+37

og så går jeg i stå herfra ;S...


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2011 af bonzoadam (Slettet)

 

3(5x-7)+2(2x+17)=5(3x-4)+37

15-21+4x+17=15x-20+37, I stedet for 17 skal der stå 34( " skal ganges ind på begge tal i parantesen)

Herefter skal du isolere x på den ene side og rene tal på den anden

 

EKS:

 

2X+5=4X+10

5-10=4x-2x

-5=2x

-5/2=x


Svar #2
24. september 2011 af Nadiin (Slettet)

Gud ja, jeg havde glemt at skrive 34 istedet for 17, som jeg havde gjort på mit ark :)

Men jeg prøver lige at regne det ud med dit eksempel, for det er det nemmeste eksempel jeg har haft end noget andet ;)

BRB :D


Svar #3
24. september 2011 af Nadiin (Slettet)

Er svaret x = 3,249 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kan selv gøre prøve ved at indsætte din løsning i den oprindelige ligning. Passer løsningen ikke ind der, er løsningnen ikke korrekt.

Men ligningen reduceres jo til

15x + 4x - 15x = 37 - 34 -20 +21

Det burde være ligetil.


Svar #5
24. september 2011 af Nadiin (Slettet)

Den er ikke korrekt T.T ...

så ved jeg devsærre ikke hvad jeg skal gøre .


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2011 af Jacobjc8 (Slettet)

3(5x-7)+2(2x+17)=5(3x-4)+37

15x-21+4x+34 = 15x-20+37

19x+13 = 15x+17

4x = 4

x = 1


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Sum x = Sum tal

         x  = sum tal / sum x

         x = ?


Svar #8
24. september 2011 af Nadiin (Slettet)

 

 


Svar #9
24. september 2011 af Nadiin (Slettet)

Tak for hjælpen alle sammen :)

Jeg finder lige ud af det ;)


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2011 af Jacobjc8 (Slettet)

Du er velkommen :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2011 af bonzoadam (Slettet)

3(5x-7)+2(2x+17)=5(3x-4)+37 15x-21+4x+34=15x-20+37 15x-15x+4x=-20+37+21-34 4x=4 x=1

Skriv et svar til: Haster ...Matematik 1. år

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.