Matematik

Bestem funktionsværdier

25. september 2011 af anywayy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

 

Jeg er stødt ind i noget hvor jeg er gået helt blank.

 

Vi har en opgave der lyder på følgende:

------------

En fuktion f har forskriften f(x) = x^2

 

a) Bestem fuktionsværdier f(x) for x = -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Indsæt dine værdier af x i forskriften for f(x), hvorved du bestemmer de tilsvarende funktionsværdier .


Svar #2
25. september 2011 af anywayy (Slettet)

Tror sgu jeg fandt svaret. Det er vel bare -3^2 = 9 og så -2^2 = 4?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Ja, det er rigtigt. Fortsæt sådan.


Svar #4
25. september 2011 af anywayy (Slettet)

Nu kom jeg lidt videre, men hvad så med den her:

 

d) Løs ligningen f(x) = 16 (dvs. for hvilke tal-mængder af x gælder at funktionsværdien er lig med 16?)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Du løser bare ligningen

f(x) = x= 16  ⇔  x = ±√16 = ±4


Svar #6
25. september 2011 af anywayy (Slettet)

Forstår det ikke helt :( - Matematik er ikke min stærke side, desværre.

 

Jeg sætter fx. 3 ind i X plads =

f(3) = 16 ⇔ 3= 16 ??? 

 

3giver 9 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Det er ikke korrekt. Du skal finde de værdier af x, som opfylder at

x2 = 16 .

Dette gøres som i #5.

x2 = 16  ⇔  √x2 = √16  ⇔  x = ±√16 = ± 4


Svar #8
25. september 2011 af anywayy (Slettet)

Tror jeg har fanget pointen i det nu!

 

Mine talværdier lyder så på: -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3

Men der er da ikke noge af dem der giver 16 hvis du putter dem i 

Det er vel kun 4der giver 16.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#8

Du skal ikke bruge dine talværdier i denne del. Her skal du selv finde talværdier, som opfylder ligningen.


Svar #10
25. september 2011 af anywayy (Slettet)

Okay, men det er vel stadig kun 4og -4der giver =16


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#10

Det er korrekt, ja. Præcis som i #7, og dermed har du løst opgaven.


Svar #12
25. september 2011 af anywayy (Slettet)

Jeg takker mange gange! Du har hjulpet mig gevaldigt, selvom det måske er barnemad for dig :P

 

Jeg kommer sikkert tilbage igen om lidt med flere problemer :D


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#12

Du er altid velkommen til at spørge.


Svar #14
25. september 2011 af anywayy (Slettet)

#13 Kan det passe at det så bliver en parabelgraf? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#14

Ja, grafen for f(x) = x2 er en parabel, der skærer y- og x-aksen i (0,0). 


Skriv et svar til: Bestem funktionsværdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.