Matematik

Bestem f(2) ???

25. september 2011 af KP2212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået opgaven:

Om en eksponentielt aftagende funktion f(x) = b*ax oplyses, at halveringskonstanten er 10, og at f(12) = 30

Bestem f(2)

 

Altså.... Er der en der lige kan hjælpe mig? Jeg har absolut ingen ide om hvad jeg skal?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hint: Bemærk, at 2 = 12 - 10 . Benyt, at halveringskonstanten er 10, og at f(12) er givet.


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. september 2011 af mathon

 

                            f(x) = y = b·ax

                            f(x+10) = b·ax+10 = (1/2)·b·ax

                                             a10·y = (1/2)·y

                                             a10 = (1/2)

                                             30 = b·a12

                                            


Svar #3
25. september 2011 af KP2212 (Slettet)

Ja, det er jeg også selv kommet frem til, men sagen er at jeg overhovedet ingen ide har om hvad det er jeg skal "bestemme" - Altså, ved jeg virkelig ikke hvad jeg skal i opgaven?


Brugbart svar (2)

Svar #4
25. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Opgaven siger klart:

"Bestem f(2)"

Da halveringskonstanten er 10, gælder der for ethvert x, at f(x+10) = f(x)/2 . Prøv nu at sætte x = 2 i denne ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. september 2011 af mathon

                          

                      f(x+10) = f(x)/2

                      f(2+10) = f(2)/2

                      f(2) = 2·f(12) = 2·30 = 60


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2015 af gariban

Okay nu kommer jeg i tvivl om noget.

Er dette ikke rigtigt:

Vi ved at halveringskonstanten er 10.

Derved kan vi sige f(12-10)=f(2)=30*0,5=15

Hvorfor skal man gange med 2 ligesom Mathon? Jeg tænkte på at gange med 0,5 da vi finder halveringskonstanten?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2015 af gariban

OP! :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2015 af gariban

Håber jeg kan nå at få et svar inden eksamen.

Brugbart svar (1)

Svar #9
30. maj 2015 af mathon

Du har
                         f\left ( x+X_{\frac{1}{2}} \right )=\frac{1}{2}\cdot f(x)         når X_{\frac{1}{2}} er halveringskonstanten
og dermed

                         f(x)=\mathbf{\color{Red} 2}\cdot f\left (x+X_{\frac{1}{2}} \right )  


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. december 2016 af maikenmarie

f(2) = 2·f(12) = 2·30 = 60

Hvordan kan det være at 2·f(12) bliver 2·30

?? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. december 2016 af mathon

fordi
               f(x+10)=\tfrac{1}{2}\cdot f(x)

               f(12)=f(2+10)=\mathbf{\color{Red} \tfrac{1}{2}\cdot f(2)=30}?

               f(2)=2\cdot 30=60


Skriv et svar til: Bestem f(2) ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.