Matematik

opløs følgende udtryk i faktorer- haster

25. september 2011 af lover123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle!

jeg skal lave følgende opgaver:

a) X(opløftede med 2)-x-2

b) 2x(opløftede med 2)-8

c) 4x(opløftede med 2)+ 26x - 14

der står ikke andet end, at jeg skal opløse følgende udtryk i faktorer..

Er der ikke nogen der kan forklarer mig hvordan det skal gøres, for kan nemlig ikke helt se systemen i det ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal med andre ord finde rødderne i polynomierne

a) x2 - x - 2

b) 2x2 - 8

c) 4x2 + 26x - 14

Benyt redigeringsfaciliteterne X2 og X2 til at skrive indeks og eksponent.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2011 af mathon

 

              a)
                        x2 - x - 2
   =   (x+1)(x-2)

............

            ax2 + bx + c = a(x-rod1)(x-rod2)          b2 - 4ac ≥ 0


Svar #3
25. september 2011 af lover123 (Slettet)

jeg forstår det ikke helt, kan give et eksempel med mellemregninger ? :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du må have lært om faktorisering af polynomier og bestemmelse af rødder i 2.-gradspolynomier?


Svar #5
25. september 2011 af lover123 (Slettet)

F(x) = x2-3x-4             
Formel: f(x) = a(x-r1) * (x-r2)
A= 1 , b = -3 , c = -4
12-3x-4 = 0
D = b2-4ac
D = -32-4*1*(-4) = 25, dvs. d>0
X = (-b ±√d)/2a
X= (3 ±√25d)/(2*1)
(3+5)/2 = 8/2 = 4
(3-5)/2   = (-2)/2 = -1
f(x)=1*(x-4)*(x+1)

 

det er et eksempel på faktorisering, er det på den måde jeg skal gøre det her? for hun har nemlig stillet spørgsmålet ed andre ord


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er en fremgangsmåde, der kan benyttes her.


Skriv et svar til: opløs følgende udtryk i faktorer- haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.