Fysik

omkreds og densitet

26. september 2011 af alje (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :) 
jeg har brug for hjælp med denne her opgave!! 

Man forestiller sig, at et hydrogenatom er kugleformet med en radius på 5,29*10^-11 m. Massen af et hydrogenatom er 1,66*10^-27 kg.
a) Beregn atomets omkreds
b) Beregn atomets rumfang
c) Beregn atomets densitet

Jeg ved godt at for at regne omkredsen ud skal man sige: 0=pi*d eller 0=2*pi*r, men når jeg putter tallet i formlen, for jeg et mærkeligt tal, som overhovedet ikke passer. 

og rumfanget siger man v=4/3*pi*r^3

og densitet: masse/rumfang. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er de korrekte formler. Indsæt tallene.


Svar #2
26. september 2011 af alje (Slettet)

ja, men f.eks i omkreds og sætter tallene ind 2*pi*5,29*10^-11, så får jeg jo et tal som 3,32381E^-10 og det synes jeg ikke lyder rigtig og aner ikke, hvordan det tal skal bruges til den næste formel.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2011 af mathon

a) Beregn atomets omkreds

                                                        Omk = 2π·r = 2π·(5,29·10-11 m) = 3,32·10-10 m


b) Beregn atomets rumfang
                                                        V = (4π/3)·r3 = (4π/3)·(5,29·10-11 m)3 = 6,20·10-31 m3

                                                          
c) Beregn atomets densitet

                                                        ρ = (1,66·10-27 kg) / (6,20·10-31 m3) = 2677,42 kg m-3 = 2,68 kg dm-3 =
                                                                                                                                                  2,68 g cm-3  

                                                        


Svar #4
26. september 2011 af alje (Slettet)

thank you mathon!! you have save my day!! :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2011 af mathon

 

             ...gennemregn det nu selv og LÆR!!!


Svar #6
26. september 2011 af alje (Slettet)

ja, self. Havde jeg også tænkt mig :D


Skriv et svar til: omkreds og densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.