Fysik

Forholdet mellem v² og F_snor er µ?

26. september 2011 af Technology (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan jeg begrunde at forholdet mellem v² og f_snor er µ?

vi taler om stående snorbølger.

vi skal udlede det ud fra denne formel.

v_snor=√(F_snor/µ)

Jeg har tænkt at man istedet for v_snor osv, kan skrive enhederne op for disse:

m/s=(kg•m/s^2 )/(kg/m)

Så kan man isolere µ

kg/m=(kg•m/s^2 )/(m²/s²)

Så får vi netop at svaret er N/v²

Er dette korrekt? Er der en anden måde at bevise/ begrunde samme på?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man kvadrerer udtrykket, ser man, at

vsnor2 / Fsnor = 1/μ ,

eller

Fsnor / vsnor2 = μ

Er det det, du vil vise?

Man kan ikke bevise en fysisk relation ud fra enhederne alene; men enhederne kan da være vejledende for den sammenhæng, man søger.


Svar #2
29. september 2011 af Technology (Slettet)

Er det så simpelt som beskrevet overfor?

Tusinde tak for svaret!

Jeg har nemlig lavet et koordinatsystem som funktion af Fsnor over Vsnor². Jeg skal begrunde at hældningen er µ med skæring i 0,0.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2011 af Jerslev (Slettet)

#2: Gang igennem med v^2 i sidste ligning i #1.

F_snor = mu*v^2

Sammenlign nu med formlen for en ret linje.


Svar #4
29. september 2011 af Technology (Slettet)

Tak skal du have Jerslev!


Skriv et svar til: Forholdet mellem v² og F_snor er µ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.