Matematik

Matematik - reducér

27. september 2011 af Streepz (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan reducér jeg disse regnestykker?

15a - (10a - 5b) =

4(2a - b) - 6a =

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af Euroman28

15a - (10a - 5b) = 15a- 10a + 5b = 5a + 5b

4(2a - b) - 6a = 8a-8b-6a = 2a - 8b

 

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
27. september 2011 af Streepz (Slettet)

Hvordan finder du frem til resultatet? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2011 af KimmieP (Slettet)

Jeg ville sige den første er rigtigt, men ville sige den anden hed:

4(2a-b)-6a = 8a - 4b - 6a = 2a - 4b :)

Den første finder man frem til ved hvad sige : Man skal altid tage () første og hvis der er + foran kan man bare tage dem væk men i dette tilfæde er det en minus () og derfor skal tegnene indeni skiftes til det modsatte. Så her i denne står der (10a - 5b)  Når der ikke står noget tegn foran er det altid + og hvis det står foran () er det gange. Men så () bliver nu taget væk og hedder -10a + 5b og skal du huske det der stod foran så den hedder rigtigt 15a - 10a + 5b .


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2011 af michellebarth (Slettet)

I 1. opgave hæver du parentesen.
Da der står - foran, derfor bliver plusset indeni parentesen til et minus når du hæver den.
Dvs. at istedet for 15a - (10a + 5b) står der nu 15a - 10a + 5b.
Nu har du fjernet parentesen, og kan derfor begynde at reducere.
Her skal du blot finde dem som går op i hinanden. Altså har samme bogstav. I dette tilfølde er det 15a - 10a. Det biver 5a.
Du kan ikke reducere 5b med noget, så nu står der 5a + 5b.

Det skrives således:
15a - (10a - 5b)
= 15a - 10a + 5b
= 5 a + 5b

 

I opgave 2. foregår det på en lidt anden måde. Her skal du gange 4 ind i parentesen for at fjerne den.
Du ganger først 4 med 2a, og derefter 2 med -b.
Dvs at der nu står:
8a - 4b - 6a, og parentesen er hævet.
Nu reducere du ligesom i første stykke ved at finde de bogstaver som er fælles. Her er det 8a - 64. Det bliver 2a.
Stykket hedder nu 2a - 4b

Det skrives således:

4(2a - b) - 6a
= 8a - 4b - 6a
= 2a - 4b

 Håber det hjalp :-).


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2011 af Euroman28

Jeg er jo total blind der skal jo selvf stå i nummer 2

4(2a - b) - 6a = 8a-4b-6a = 2a - 4b...

 

sorry sorry

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #6
27. september 2011 af Streepz (Slettet)

Tak for hjælpen, det hjalp meget :-)


Skriv et svar til: Matematik - reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.