Matematik

Bestem en løsning for differentialligningen

27. september 2011 af hh2410 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Givet differentialligningen:

y' - 2y = 0

a) Bestem den løsning, hvis graf går gennem (1,2)

b) Bestem den løsning, hvis graf gennem (1,-2)

 

Nogen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du har givet en differentialligning på formen y' = k·y , som har løsningen

y = c·ekx

Find nu konstanten c ud fra oplysningen (1,2) i opg a) og (1,-2) i opg b) .


Svar #2
27. september 2011 af hh2410 (Slettet)

Men hvad skal jeg så sætte k til at være?

Og mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Kig på din differentialligning og sammenlign med y = k·y . Da finder du at k = 2 .


Skriv et svar til: Bestem en løsning for differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.