Matematik

Undersøg om y=x+3 er tangent til funktionen..!

27. september 2011 af Mussee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er igang med min mat afl. Her kommer der en opg, som lyder at jeg skal undersøge om y=3x+3 er tangent til funktionen f(x) = 1/3 x^3 + x^2 - 2 x - 10.

Jeg har tegnet grafen i et mat program, grafen er vedhæftet.

Jeg kan så se at, den ikke er.. Men kan ikke rigtig forklare det? Help :(

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af placebo321 (Slettet)

y=3x+3 er ikke indtegnet på din graf. Den linje du har indtegnet har ikke en hældning på 3


Svar #2
27. september 2011 af Mussee (Slettet)

så nu har jeg rettet det, men den er stadig ikke tangent til funktionen.. Hvordan forklare jeg dette?

Vedhæftet fil:ww.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2011 af placebo321 (Slettet)

Det er stadig den samme linje med den forkerte hældning på billedet. Din linje har på billedet hældningen a = 1


Svar #4
27. september 2011 af Mussee (Slettet)

Sådan.. :)

Vedhæftet fil:ddd.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2011 af placebo321 (Slettet)

Hint:

Differentialkvotienten udtrykker hældningen af tangenten til grafen.


Svar #6
27. september 2011 af Mussee (Slettet)

:( 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2011 af placebo321 (Slettet)

Hint 2:

Du kan finde differentialkvotienten.

Du ved, hvad tangentens hældning skal være.


Svar #8
27. september 2011 af Mussee (Slettet)

skal den være 3 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2011 af placebo321 (Slettet)

Ja


Skriv et svar til: Undersøg om y=x+3 er tangent til funktionen..!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.