Matematik

Cirklens ligning; bestemt centrum og radius.

28. september 2011 af trustme (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer.

Jeg har fået den opgave, som skal laves UDEN hjælpemidler:

En cirkel er bestemt ved ligningen

x2+y2+6*x+4*y = 12

Bestem centrum og radius for cirklen.

Jeg kan simpelthen ikke huske, hvordan man gør!

Håber der er nogle der kan hjælpe mig! :).


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Kvadratkompleter cirklens ligning, så du omskriver ligningen til formen

(x - xo)2 + (y - yo)2 = r2


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2011 af PeterValberg

x2 + y2 + 6x + 4y = 12
x2 + 6x + y2 + 4y = 12
x2 + 6x + 32 + y2 + 4y + 22 = 12 + 32 + 22
(x + 3)2 + (y+2)2 = 25
(x + 3)2 + (y+2)2 = 5

Dermed centrum i C(-3, -2) og radius r = 5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
28. september 2011 af trustme (Slettet)

Tusinde tak! Havde forsøgt mig frem, men kunne bare ikke få omskrevet den rigtigt :)


Skriv et svar til: Cirklens ligning; bestemt centrum og radius.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.