Matematik

1 Matematik spørgsmål hjælp.....

28. september 2011 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvor mange led er der i hvert disse regneudtryk.

                                                         Antal led                                    Beregn værdien af udtrykkende

a)  2+5+11-22                                        4                                                            -4

b)  -5+2+3-9-4                                        4                                                             36

c)   2*3+5*3-4                                         4                                                              132

d)   12/4+15*2-4/2                                  4                                                              72

e)    52*25-8*2                                         3                                                              32                                                       

f)     kvadratroden af 121+6*2,5-87:7      4                                                              123,57

Har jeg regnede disse rigtige?

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) er korrekt. De øvrige ser forkerte ud.


Svar #2
28. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

Er alt forkert ved resten eller hvilke noget er det, der er forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, alt i resten er forkert. Det er operationerne + og - , der adskiller leddene, og du har ikke lært, i hvilken rækkefølge regneoperationerne skal udføres.


Svar #4
28. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

Nej  det har jeg ikke, kan du forklare mig hvordan jeg evt kunne læse resten så de ikke forblev forkerte :-) 


Svar #5
28. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

Er antal led også forkert ved resten?


Svar #6
28. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

gange og division kommer før plus og minus - så man sætter den usynlige parentes rundt om gangestykkerne, og udregn dét først.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja. Genlæs #3.

I b) tæller jeg 5 led, og summen bliver -13.

I c) tæller jeg 3 led, og resultatet er 6 + 15 - 4 = 17


Svar #8
28. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

                                                         Antal led                                       Beregn værdien af udtrykkende

b)  -5+2+3-9-4                                        5                                                           -13

c)   2*3+5*3-4                                         3                                                           17

d)   12/4+15*2-4/2                                  3 eller 2                                                              

e)    52*25-8*2                                        2 eller 1                                                     

f)     kvadratroden af 121+6*2,5-87:7      

Forstår ikke hvordan du når frem til -13 og 17... Hvad gør du?


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. september 2011 af StofferStøvmus (Slettet)

En hurtig måde at finde led på, er, at finde det antal plusser og minusser der er mellem tallene og uden for eventuelle paranteser og så lægge 1 til:

-5+2+3-9-4

har eksempelvis 4 plusser og minusser mellem tallene, dvs. 4+1=5 led

12/4+15*2-4/2

har eksempelvis 2 plusser og minusser mellem tallene, dvs. 2+1=3 led.

Husk at når man skal regne værdien af et udtryk, så følg denne rækkefølge:

1) eventuelle paranteser

2) rodopløftning og roduddragning

3) gange og dividere

4) plus og minus

Husk selvfølgelig i trin 4 at gøre dette fra venstre mod højre.

Håber det bliver bedre nu.


Svar #10
28. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

Tusinde tak :) #9

                                                          Antal led                                      

b)  -5+2+3-9-4                                          5                                                         

c)   2*3+5*3-4                                           3                                                          

d)   12/4+15*2-4/2                                    3                                                              

e)    52*25-8*2                                           2                                                     

f)     kvadratroden af 121+6*2,5-87:7        3

Er de rigtige nu?


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2011 af StofferStøvmus (Slettet)

Ja, det vil jeg mene - men tjek lige ift. dine ovenstående, hvor du i e) først skriver 52*25-8*2 og dernæst 52*25-8*2, for det er jo ikke helt det samme. Men efter du har udregnet de forskellige led er det jo en enkel sag at lægge dem til eller trække dem fra hinanden.


Svar #12
28. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

Nej det er  52*25-8*2, det var bare fordi jeg kopirede det fra det andet svar og glemte at lave i anden. Men tusinde tak for hjælpen. HAr du mod på jeg regner værdien af udtrykkende og vender tilbage om lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. september 2011 af StofferStøvmus (Slettet)

Jeg skal nok sidde klar bag skærmen med evt. flere guldkorn, hvis du lige mangler, jeg håber, det lykkes for dig denne gang.


Svar #14
28. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

                                                        Antal led                                                         Værdien af udtrykkende                  

b)  -5+2+3-9-4                                          5                                                                        -13

c)   2*3+5*3-4                                           3                                                                        17

d)   12/4+15*2-4/2                                    3                                                                         63

e)    52*25-8*2                                           2                                                                         84

f)     kvadratroden af 121+6*2,5-87:7        3                                                                         11,12?

er de rigtige? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. september 2011 af StofferStøvmus (Slettet)

d) er ikke rigtig mht. værdien, husk først at udregne 12/4; 15*2 og 4/2 for så dernæst at lægge sammen og trække fra

e) er ikke rigtig mht. værdien, husk først at udregne 52; 25; 52*25 og 8*2 for derefter at trække dem fra hinanden

f) er ikke rigtig mht. værdien, husk først at udregne √121; 6*2,5 og 87/7 for derefter at lægge sammen og trække fra


Svar #16
28. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

d)   12/4+15*2-4/2                                    3                                                                         35

e)    52*25-8*2                                           2                                                                         4

f)     kvadratroden af 121+6*2,5-87:7        3                                                                        -13,6

Hvad med nu? :)


Brugbart svar (0)

Svar #17
28. september 2011 af StofferStøvmus (Slettet)

d) Husk at trække 4/2 fra i stedet for at lægge til...

e) Husk at 52 betyder 5*5 , og 25 betyder 2*2*2*2*2 , og de to tal skal ganges sammen før 8*2 trækkes fra

f) er rigtigt, når du har afrundet resultatet til det du har


Brugbart svar (0)

Svar #18
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16 , #17

f) er ikke korrekt; fortegnet er forkert.

√121 +6·2,5 -87:7 = 11 + 15 - (12 3/7) = 26 - (12 3/7) = 13 4/7 ≈ 13,571 (3 dec)

 


Svar #19
28. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

d)   12/4+15*2-4/2                                    3                                                                         31

e)    52*25-8*2                                           2                                                                         234

f)     kvadratroden af 121+6*2,5-87:7        3                                                                        13,571

Skal bare være sikker er de rigtige nu?


Skriv et svar til: 1 Matematik spørgsmål hjælp.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.