Matematik

ligninger..min marerigt i matematik!

28. september 2011 af kit211 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

nogle der kan hjælpe mig, med de her ligninger? :)

1. 13x+5=8x-15

2. 7x+4-2x=3x+10

3. 26x-6-14x=2x+14

4. 2x+4-6x+2=4x+7-9


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af Fysikkemifor8klasse (Slettet)

Yes yes ;)

1) 13x+5=8x-15            2) 7x+4-2x=3x+10 

       5+15=8x-13x                  -10+4=-7x+2x+3x

            20=-5x                               -6=-2x

               x=-4                                   x=3


Svar #2
28. september 2011 af kit211 (Slettet)

takker...men forstår det stedvæk ikke rigtigt :/


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. september 2011 af mette48 (Slettet)

Lighedstegnet mellem de to dele af ligningen betyder at det venstre side er lige så stort som det på højre side.

Når man løser en ligning skal man sørge for at de to sider hele tiden er lige store.

man kan

lægge lige meget til på begge sider

trække lige meget fra på begge sider

gange med samme tal på begge sider

dele med samme tal på begge sider

13x+5=8x-15                         trækker 8x fra på begge sider

  -8x     -8x

5x +5 =-15                              trækker 5 fra på begge sider

 

-5           -5

5x   = -20                                   deler med 5 på begge sider

x=-4

så er det din tur

26x-6-14x=2x+14                    træk x-erne sammen påhøjre side

                                                   træk 2x fra på begge sider

                                                  læg 6 til på begge sider

                                                  del med tallet foran x på begge sider                                     

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Der er mange, som synes at ligninger er svære.

Men ligninger er mest af alt en træningssag!!
Du skal bare bruge mette48's opskrift i #3 ... og så øve dig,
så kan du sove roligt om natten.

En smart ting med ligninger er, at man selv kan tjekke facit ved at gøre prøve:
Når du er færdig og har 1*x er lig med et-eller-andet, kan du sætte det tal ind i opgavens ligning, og selv kontrollere at det passer.

Hvis dit facit ikke passer, kan du prøve at sætte det ind i dine mellemregninger, og se hvor det går galt.
Hårdt arbejde, men meget lærerigt;
og det bliver nemmere at løse ligninger bagefter.


Svar #5
29. september 2011 af kit211 (Slettet)

tak for det, det hjalp en masse, nu kan jeg bedre forstår det :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

Det var godt.

Skulle du få problemer igen, er du velkommen til at spørge igen.


Skriv et svar til: ligninger..min marerigt i matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.