Matematik

linære sammenhæng hjælp! reducering osv.

29. september 2011 af Celine95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej med jer. så er jeg på den igen:)
En eller flere der vil hjælpe mig med at løse et par opgaver, gerne med mellemregninger.
så ville jeg være yderst taknemmelig! :D

På forhånd tak.

Vh. Celine

(4a – 2b)2 – (4a + 2b)(4a – 2b) 


(2b – a)(2b + a) – (2b – a)2

 

I den næste opgave behøves der ikke at lave en graf er jeg ret sikker på, jeg ved at det er meget at forlange men ville være SÅ taknemmelig!:)

En funktion er givet ved y = 2x + b, hvor b er en konstant.
Bestem b, når funktionens graf går igennem punktet (10, 25)
 

 

At køre med et bestemt taxafirma i dagtimerne koster 33,00 kr. i startgebyr samt 10,55 kr. pr. km. Det antages, at der ikke betales for ventetid.



a) Opstil en formel for sammenhængen mellem turens længde (antal km) og det beløb, man skal betale for turen.

b) Hvor langt kan man køre for 200 kr.?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2011 af birgitd

Thaj det lyder jo ikke som hjælp du efterspørger men nogle der gider lave dine opgaver, ellers burde du have skrevet lidt om hvad du selv har af tanker og ideer.

Hjælper gerne men laver ikke lektier.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

I den første opgave skal du benytte kvadratsætningerne:

(a-b)2=a2+b2-2ab  og (a+b)(a-b)=a2-b2     samt nogle parenteser du senere skal hæve.

Nårvi ser at du har lavet det, så langt du kan, vil vi godt hjælpe dig videre.

Jeg er tilbøjelig til at give #1 ret, nem du får een chance.


Svar #3
29. september 2011 af Celine95 (Slettet)

#1 Sådan skal det ikke forstås. jeg er bare i den sitaution at jeg er meget tidspresset og min lærer er ikke så god som jeg håbede på da jeg startede på gymnasiet for en måneds siden.....
da jeg ikke er med på hendes forklaringsmåder, så jeg mulighederne i at spørge herinde. jeg beder om mellemregninger da jeg så har mulighed for at se hvad der er blevet gjort og derved blive klogere af den grund.

kort sagt, det er hjælp jeg søger! ikke en til at lave mine lektier. hvis det var mit mål så er jeg helt sikker på at jeg kunne finde langt nemmere måder at få det gjort på.

men tak for dit svar og jeg kan bestemt godt se hvad du mener. :)


Svar #4
29. september 2011 af Celine95 (Slettet)

#2 mange tak for dit svar. jeg har SELV fået lavet de to første opgaver og de to sidste nu. så det eneste jeg egentlig har brug for hjælp til det er det tredje spørgsmål jeg har skrevet op. jeg behøver ikke et svar bare opgaven forklaret på en anden måde. jeg håber at det nu er ved at være klart og tydeligt for jer at jeg selv gerne vil lave min opgave så jeg derved også kan være stolt af resultatet når jeg får den tilbage.

Svar #5
29. september 2011 af Celine95 (Slettet)

#2 mange tak for dit svar. jeg har SELV fået lavet de to første opgaver og de to sidste nu. så det eneste jeg egentlig har brug for hjælp til det er det tredje spørgsmål jeg har skrevet op. jeg behøver ikke et svar bare opgaven forklaret på en anden måde. jeg håber at det nu er ved at være klart og tydeligt for jer at jeg selv gerne vil lave min opgave så jeg derved også kan være stolt af resultatet når jeg får den tilbage.

Brugbart svar (1)

Svar #6
29. september 2011 af birgitd

Vil rigtig gerne hjælpe, men jeg kan ikke forstå hvilken opgave du nu mangler svar til, kan du ikke lige klippe den ind igen.

Hvis det er denne

En funktion er givet ved y = 2x + b, hvor b er en konstant.
Bestem b, når funktionens graf går igennem punktet (10, 25)

så er x=10 og y=25 og hvis du sætter det ind kan du regne b ud.

Du skal se det som en graf, hvor man har været ind på x-aksen og aflæse hvor man så rammer på y-aksen.


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. september 2011 af mette48 (Slettet)

Næste gang du beder om hjælp, så lav så meget du kan inden du beder om hjælp.

Du kunne åbenbart have nøjedes med at spørge om den ene af opgaverne. Hvorfor skal vi så hjælpe med 4 opgaver.

Det ser ikke ud til at du har sat dig ind i opgaverne før du kom her. Synes du det er en rimelig måde at behandle os, der bruger vores fritid, på?


Svar #8
29. september 2011 af Celine95 (Slettet)

nu synes jeg at du skal falde lidt ned ven.. det her er ikke en diskussion jeg beder om hjælp fra folk der rent faktisk gerne vil hjælpe på konstruktive måder. hvis der er noget du er utilfreds med så kan du da bare forlade mit opslag..

for at svare på dit spørgsmål så har jeg først fået lavet opgaverne efter jeg skrev herinde.. man kan vel pænt sige at jeg fandt ud af hvordan det blev opfattet herinde, selvom det rent faktisk er det, størstedelen af brugerne herinde bruger siden til. jeg gør ikke noget anderledes. kan ikke se grunden til at du skal skrive til mig på den måde. jeg har bestemt sat mig ind i opgaverne, ingen tvivl om det.  


Svar #9
29. september 2011 af Celine95 (Slettet)

#6 mange tak for dit svar. jeg sidder med det og det går fremad. Mange tak:)


Skriv et svar til: linære sammenhæng hjælp! reducering osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.