Matematik

Kvadratet på en to-leddet størrelse.

29. september 2011 af ckg123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej. Jeg sidder med 2 opgaver til i morgen, som jeg ike kan huske jeg har fået undervisning i. Derfor er jeg lidt i tvivl om hvordan jeg skal klare dem.

 

omskriv til kvadratet på en 2-leddet størrelse

/ = brøkstreg

1) 4/9x^2 + 1/4 - 2/3x

2) 16x^2 + 8x^3 + x^4

 

Håber nogen kan hjælpe mig, eller fortælle mig hvordan jeg regner det ud. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at (a+b)2 = a2 + 2ab + b2

I hvert udtryk opsøger man de to led, der kan være et kvadrat.
For eksempel 1/4 = (1/2)2 , og (4/9)x2 = ((2/3)x)2 .


Skriv et svar til: Kvadratet på en to-leddet størrelse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.