Matematik

Jeg skal benytte forskriften for f til at bestemme dåsens vægt og til at bestemme vægten af en kugle.

29. september 2011 af xxxsonexxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

"Kugler med samme form og vægt kommes i en dåse. Den samlede vægt af dåse og kugler er en funktion af antallet af kugler i dåsen givet ved: F(x) = 10x + 200

f(x) er den samlede Vægt & x er antallet af kugler i dåsen.

Jeg skal benytte forskriften for f til at bestemme dåsens vægt og til at bestemme vægten af en kugle.

- Er det korrekt hvis jeg indsætter tallet x = 1 for at finde vægten for én kugle? Og forstår ikke hvordan jeg skal løse resten af opgaven, Tak på forhånd !(-:


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2011 af Stroustrup (Slettet)

Hvis du indsætter x = 1 får du IKKE vægten for én kugle. Så får du vægten for én kugle I dåsen, altså den samlede vægt for 1 dåse og 1 kugle.

Du må have nogle enheder? Rent logisk tænker jeg at én kugle vejer 10 (fra 10-tallet foran x) og dåsen vejer 200, fordi denne værdi er fast uanset hvor mange kugler du putter i dåsen.

Lad os sige enhenden er gram. 1 kugle vejer da 10 g og dåsen vejer for sig selv 200 g.

 

Venligst Diana Vinther


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2011 af peter lind

Hvis der ikke er nogle kugler i har du kun dåsen og dermed dåsens vægt.

Hvis du kommer 1 kugle i stiger vægten dåse med kugler med vægten af kuglen


Svar #3
02. oktober 2011 af xxxsonexxx (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke helt rigtigt, men der står ikke mere i opgavebeskrivelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2011 af Stroustrup (Slettet)

Hvorfor forstår du det ikke?

 

f(x) er vægten af dåsen med x antal kugler i.

x er antal kugler i dåsen.

Forskriften er: F(x) = 10*x + 200

 

Dåsens vægt:
Som Peter Lind skriver, vil dåsens vægt uden nogle kugler i, svarer til at du putter nul kugler i dåsen, og derefter vejer den. Antallet af kugler i dåsen, for at finde dåsens selvstændige vægt, skal derfor være nul. Dåsens vægt uden kugler vil du derfor kunne finde ved at sige at x = 0, altså, ingen kugler i dåsen.

f(x), x=0
f(0) = 10*0 + 200 = 200

Vægten af dåsen er derfor 200.

Kuglens vægt:
Vi ved nu at dåsen vejer 200. Hvis vi ønsker at finde vægten af én kugle, kan vi derfor lægge én kugle i dåsen, og derefter trække dåsens vægt fra.

f(x), x=1
f(1) = 10*1 +  200 = 210

Vægten af dåsen med 1 kugle er da 210. Vi har lige erfaret at dåsen vejer 200 alene. Derfor vejer én kugle alene 210 - 200 = 10.

Dette kan også ses blot ved at kigge på forskriften, idet det eneste variable til i forskriften er 10, fordi dette afhænger af x's størrelse.

 

Nu synes jeg virkelig jeg har forsøgt at pinde de ud til dig? Giv gerne feedback.

 


Skriv et svar til: Jeg skal benytte forskriften for f til at bestemme dåsens vægt og til at bestemme vægten af en kugle.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.