Matematik

Matematik aflevering !!

29. september 2011 af josephinemz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det haster virkelig ! Jeg har virkelig brug for jeres hjælp !

 

Jeg har 4 matematik opgaver, hvor jeg er helt på bar' bund !!

 

opgave 1) En funktion f er givet ved f(x) = x3 - 3x2 + 4

Bestem f ' (x), og gør rede for monotoniforholdene for f

 

opgave 2) En funktion f er bestem ved

f (x) = x3 - 3x2 + 2x

Der oplyses, at garfen for f har to tangenter med hældningskoefficient 11.

a) bestem førstekoordinaten til  røringspunktet for hver af disse tangenter

 

opgave 3) Funktionen f(x) = b * xa opfylder, at f(2) = 12 og f(4) = 96

a) Bestem tallene a og b.

 

opgave 4) en funktion f(x) er givet ved

f(x) = x3+ 2x2 -4x - 3

Bestem ved hjælp af differentialregning monotoniforhold og lokale ekstrema for f

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Har du problemer med alle opgaverne? Du har ikke overvejet, hvordan du kan løse enkelte af opgaverne?

Du må præcisere, hvori problemerne ligger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med, at du er på bar bund? Forstår du ikke, hvordan man differentierer disse funktioner?

Man redegør for monotoniforholdene for en funktion f(x) ved at undersøge fortegnsvariationen for f'(x) .

Forstår du ikke, hvorledes f'(x) benyttes til at bestemme tangenter til grafen for funktionen f(x)?


Svar #3
29. september 2011 af josephinemz (Slettet)

Mit problem ligger i at jeg har været en del væk fra skolen, eftersom at jeg har været indlagt i et par uger nu - Så jeg er ligesom gået glip af en del. Nu har jeg så fået en aflevering for hvor jeg kun kan finde ud af lidt over halvdelen .


Svar #4
29. september 2011 af josephinemz (Slettet)

Jeg har nogenlunde styr på opgave 2 ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2011 af PeterValberg

Læs i din matematikbog... for du har da fået sådan én udleveret, ikke ???

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik aflevering !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.