Studievalg og videregående studie

STX og HF enkeltfag samtidig

30. september 2011 af preity1610 (Slettet)

Hej alle sammen :) 

Jeg går i 3. G og har afsluttet mat B, men er ikke tilfreds med  eksamens karakteren og ved samtidig at den videregående uddannelse jeg gerne vil ind på, kræver mat A. Jeg vil dog ikke have den karakter jeg har fået på b niveauet til at stå i min eksamens bevis. Mit spørgsmål lyder så:  Er det sådan at jeg kan tage mat A på HF enkeltfag samtidig med jeg går i 3.g ? og vil det nye karakter jeg får på HF enkelt fag komme på min studentereksamen i stedet for Mat b, da jeg skal afslutte mat A på enkeltfag, inden jeg har fået min eksamensbevis?? 


Mit spørgsmål nr. 2 lyder så,  hvis jeg får Mat A på Hf enkeltfag, vil den så give mig det bonus man plejer at få for 5- A fag? 

Mit spørgsmål nr. 3 lyder: omkring åbent og lukket gennemsnit. Jeg har hørt at hvis man lader være med at komme til sidste eksamen i 3. G, har man stadig mulighed for at  forbedre sin karakter på VUC på halvt eller helt år,  i de fag man har klaret  sig dårligst i, da ens eksamens bevis netop er åbent, fordi man ikke har afsluttet alle sine eksaminer. kan det passe? og hvis "ja" er det så lovligt, skal man have snakket om det med sin studievejleder eller skal man melde sig syg og få en lægeerklæring før man må gør det nr. ?   Det skal dog siges jeg har et pænt snit, men kom sidste år ude for en ulykke og min snit er ikke som før og den uddannelse jeg vil læse kræver et snot over 10. 

Håber i kan svare mig :) tak på forhånd  


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Jeg tror ikke du kan gå på to ungdomsuddannelser af gangen, men det må du ikke hænge mig op på.

Din Mat B karakter er låst fast nu, den kommer til at figurere på dit eksamensbevis, om du vil det eller ej. Og så er det ligegyldigt om du tager Mat A, medmindre du er ude i en kvote 2 ansøgning, det ved jeg ikke hvor meget du ved om?

Jeg tror heller ikke du får 5 A-fags bonussen, det vil da i hvert fald være tordnende uretfærdigt.

No offence, men alt det er med at holde sit snit pbent og lukket, jeg synes det er noget bras, og det lyder som om man vil snyde systemet for noget man egentlig ikke har fortjent.

Hvis du går i 3.G nu kan du stadig nå at ændre dit snit uhyre meget, du har alle de fag du afslutter i år til at få gode standpunktskarakterer, du har en SRP og noget AT, hvor det bestemt ikke er umuligt at få en god karakter.

Når det så er sagt kender jeg sagtens til stresset over at ville komme ind på en svær uddannelse, jeg var selv igennem det hele sidste år da jeg gik i 3.G, men fandt samtidig ud af at hvis man vikelig vil videre, så får man de gode karakterer til at komme ind, og det er jeg sikker på du nok skal få.

Det bedste svar jeg kan give dig er, snak med en studievejleder om det her stof. Der er også online chats med studievejledere på ug.dk, hvis du af en grund ikke vil snakke med den der er på din skole.

Ud af ren interesse, hvad er det du vil søge ind på? :)


Svar #2
30. september 2011 af preity1610 (Slettet)

Takker for svaret :) 

Men med hensyn til, om at man ikke kan gå på to ungdomsuddannelser. Tror jeg godt man kan, fordi jeg har nemlig ikke haft biologi c. Og er blevet rådet af min studievejleder at tage det på Hf- enkeltkursus, hvor jeg så er tilmeldt nu.  

-  Jeg har også 5- a fag nu, men det var så helt op på 6 a-fag hvis jeg skulle have matematik. 
- Jeg vil gerne læse medicin. Mit problem er at jeg er meget bange for at jeg ikke kan nå at få det snit i år og dte er virkelig det jeg brænder for, som jeg sagde før, så var jeg ude for en ulykke sidste år hvor jeg kke var i skole i 3 måneder og nu er jeg nødt til at tage mine eksaminer og årsprøver som syge eksaminer osv. har dog været op i 3 af dem og mangler en. 

- kan man skrive med studievejlederne på UG nu ? :) 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Hvis det går helt galt, er der jo muligheden for at tage et år om.

jeg undrer mig over to ting. Hvorfor skulle du spilde din tid på Biologi C? og Hvorfor vil du tage Matematik A, samtidig med skole, og så forvente at få bedre karakterer, det virker som overbelastning, specielt når du kan tage Mat B -> A på GSK kursus på en måned i sommerferien.

Du skal "kun" bruge 9.8 for at komme på standby plads i Aarhus, og det er ikke sikkert den stiger næste år, det kommer an på mange ting.

Jeg blev selv optaget på Medicin på KU i år, med vinterstart, så hvis der er noget omkring optag på medicin eller supplering, så kan du bare spørge, det er jeg næsten ekspert i.


Svar #4
30. september 2011 af preity1610 (Slettet)

Fordi jeg har ikke haft biologi C, da jeg skiftede skole gik jeg glip af det. og min studievejleder sagde at man SKAL have biologi c på STX. 
 Grundne til at jeg vil tage mat A er fordi jeg vil ikke have den dårlig karakter jeg har fået på b niveau. 

det vl være rart hvis du vil fortælle om det.  jamen er netop bange for at den vil stige... 

Og hvis jeg søger ind til vinterstart skal jeg stadig søge ind i juli? 


Brugbart svar (2)

Svar #5
02. oktober 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Din studievejleder tager fejl, jeg havde f.eks. ikke Biologi på C.

Man skal have tre af fire naturvidenskabelige fag, Kemi, Fysik , Naturgeografi eller Biologi, hvoraf ét af dem skal være på mindst B niveau.

Du kan ikke ændre din mat B karakter, på dit eksamensbevis, det er det forfærdelige ved STX, når vi har fået en karakter må vi leve med den. Den vil figurere ud af dit gennemsnit. Og den vil tælle med i din ansøgning til Uni.
Medmindre du søger kvote 2.

Kvote 2 er der 3 forskellige måder at søge på. Der er 2 universiteter (dem i jylland) der kun vægter adgangsgivende fag, og der vil et Mat A kursus tælle, og dit B niveau vil så bortkastes der. Snittene er typisk 11 eller over på kvote 2 ansøgningerne, netop fordi man kan hæve sit snit.

Kvote 2 i københavn er en blanding af at kigge på snit, og så skal man skrive en motiveret ansøging. Den kan man komme ind på alene!!

Kvote 2 i Odense skal du søge hvis du virkelig brænder for medicin, og så mp du flytte om nødvendigt.
I Odense tager man til Multiple Choice test, og hvis man scorer højt nok, sidste år lå græsen på 51 ud 95 rigtige spørgsmål. Så bliver man kaldt til MMI, som er 8 små intervies hvor man får point, og de 150 med højst score kommer ind på studiet, så længe deres snit bare er over 6.0

Du skal søge inden 15. marts hvis du søger kvote 2 på Odense (Og det skal du for alt i verden gøre, det er altid en god idé, og du kan risikere at være sikker på optag allerede inden du har afsluttet 3.G)

Hvis du søger vinterstart skal du også søge inden 5 juli, du skal så bare afkrydse "jeg vil gerne anmode om vinterstart"-boksen. Jeg søgte ikke vinterstart, men fordi jeg var i den yngre halvdel blev jeg sat på vinterstart alligevel.

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #6
05. oktober 2011 af Walleh

Ja! Det kan du godt :) Det gør jeg selv...
Men du skal presse dem meget, for det der er det afgørende er at du skal have standpunktskarakterer fra HF-enkeltfaget, ellers kan det ikke tælle med... Og det er de ikke vant til, HF har jo eksamner i det hele... Men de er faktisk forpligtede til at gøre det, hvis man beder om det. Min studievejleder ordnede det for mig, og havde måtte hive nogle §'er frem for at overbevise dem ude på HF.

Du skal dog stadig have fuldt skema på skolen udover dit ekstra HF-fag (altså, så hvis du har valgt noget på C eller B i 3g, skal du fortsætte med det)

Det skal selvfølgelig være samtidig med 3g, og afsluttes samtidig med dine andre fag på alm. gym. Hvis man tager et ekstra fag efter man har fået studentereksamen, tæller det ikke med hverken i 5 A-fag bonussen, eller karaktersnit.

Dit spørgsmål nr 3, det tror jeg virkelig ikke man kan, overhoved. Og det er da noget "farligt" noget at rode rundt med, at se hvor langt man kan strække det, man risikerer at fælden klapper.

Svar #1
HF-enkeltfag er ikke en ungdomsuddannelse i sig selv, så det kan man godt.

B-niveau karakteren er ikke låst fast. Det er det højeste niveau (inden for studentereksamen) der er det gælende. Jeg kender da op til flere der har valgt et andet A-fag efter de havde været til eksamen, og der er no-problemos.
 

Hvorfor er det uretfærdigt at få 5 A-fag bonussen? Man har ekstra A-fag i 3g=ekstra A-fag bonus....


Brugbart svar (2)

Svar #7
06. oktober 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

#6

Det er selvfølgelig ikke uretfærdigt hvis man tager det imens man går i 3.g, jeg mente bagefter, og eftersom det ikke er det der bliver spurgt kan jeg godt forstå det virker lidt mærkeligt. 

Jeg ville f.eks. ikke kunne ændre mit snit ved at tage et fag mere nu, efter at have fået min eksamen, det er det jeg mener. Ens snit er låst fast efter man har fået sit eksamensbevis.


Svar #8
06. oktober 2011 af preity1610 (Slettet)

# 5  jamen jeg har nemlig heller ikke haft naturgeografi, så skal jeg vel have biologi nu ???  

takker for din brugbar oplysninger :) 

- Og nej, jeg mente altså ikke tage 5  A-niveau efter man har  afsluttet 3.g men mens man går i 3.g . Og lige nu har jeg 5 a niveau. Hvis jeg skulle gør det nr. så  bliver det min 6. A-fag. 


#6  jeg ringed ellers til en studievejleder på UG, og han sagde at det med åbent og lukket snit kunne sagtens lade sig gøre så får man bare merit på de fag man har afsluttet på STX ? 


Svar #9
06. oktober 2011 af preity1610 (Slettet)

#6 hva mener du jeg skal presse dem med standpunkts karakter? jeg kan vel os lade være med at få standpunkts karakter, dere r vel ikk en krav om at man skal have standpunkts karakteren med? 
Hvike fag tager du på Hf-enkeltfag nu da ? :) 


Svar #10
06. oktober 2011 af preity1610 (Slettet)

Hvs jeg søger ind via kvote  2 skal jeg så stadig have dansk a , engelsk b  MAT A Fysik b og kemi b  eller bioteknologi A ? 


Brugbart svar (2)

Svar #11
06. oktober 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

#10

Ja, kvote 2 er hvis dit samlede eksamenssnit ikke er højt nok, du skal stadig opfylde de specifikke adgangskrav. Og have snit over 6.0


Svar #12
06. oktober 2011 af preity1610 (Slettet)

11# jeg har nemlig heller ikke haft naturgeografi, så skal jeg vel ha biologi nu ??? 

  


Brugbart svar (2)

Svar #13
06. oktober 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

ja det skal du :)


Brugbart svar (2)

Svar #14
07. oktober 2011 af Walleh

#9: Jo, hvis den skal tælle med på dit eksamensbevis for STX, så skal du have standpunktskarakter. Når de regner dit snit, tager de jo både standpunktskarakteren og evt. eksamenskarakter. Så for at det kan stå på dit studenterbevis, skal du have standpunktet.

Jeg tager Engelsk A på HF. Jeg har Dansk, Historie, Matematik og Kemi på A.... Jeg tænkte det var en del mere likely at jeg kunne kaperere at tale Engelsk efter at have været i skole i 12 timer, end at jeg ville kunne lave kemi :b (Fordi jeg så har timer fra kl 10 til kl 22 om mandagen)


Svar #15
07. oktober 2011 af preity1610 (Slettet)

Man skal ikke nødvendigvis have standpunktskarakteren, fordi jeg tager jo biologi c ved sidn af skolen, og  får ikke standpunkts akarakter og det har rektor og min stduievejleder ikke sagt nohget om at jeg skal have standpunktkarakter for det. Jeg vil tværtigmod mene at det måske er godt, hvis man ikke er god til faget. 

- men jeg tager det jo som fjernundervisning. Ved ikke om du har hørt om det? 

-  Ja, okay, er det fordi du ikke var tilfreds med din karakter i engel på b-niveau, at du tager det på A nu? 


Brugbart svar (2)

Svar #16
07. oktober 2011 af Walleh

Hmm, okay ved ikke om det så er noget andet når det er c... For det er jo netop fordi det ikke er meningen at det skal være "nemmere" eller anderledes end andre fag...

-Nææh, fik 12/12 i Engelsk... men fik også 10/10 i kemi (som var det andet fag jeg hævede), og klarer mig generelt godt i skolen... Så tænkte at jeg lige så godt kunne tage begge 2, og få credit for et ekstra A-fag, jeg har alligevel ikke så travlt...

Generelt fraråder studievejlederne jo at man hæver et fag som man ikke klarede sig godt i, fordi man tror man kan få bedre karakteren.. Altså, for det bliver jo også meget sværer, især et fag som matematik tror jeg da gør en stor forskel... Dog kan jeg godt forstå det hvis nu man har fået gode karakter i 2 år, og så dummer sig til eksamen.. Jeg går i klasse med en der fik 7/10 til standpunkt i KemiB, og så dumpede han eksamen... Og så hævede han det til A..


Svar #17
08. oktober 2011 af preity1610 (Slettet)

Ej det var da meget uheldigt for ham. Men det utroligt at være så god til standpunkt også dumpe til eksamen, medmindre man er meget nervøs selvfølgeligt. 

- Må jeg spørger om hvad du har tænkt dig at læse efter gym? :) 


Skriv et svar til: STX og HF enkeltfag samtidig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.