Matematik

Differentiation af et produkt med tre faktorer

30. september 2011 af cille12345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til denne opgave:

 

Hvis f,g,og h er differentiable i x0 så er også produktet af f*g*h differentiabelt i x0. Vis at (f*g*h) ' = f' *g*h + f*g' *h +f*g*h'
Hint: start med at skrive f*g*h som (f*g)*h.

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug vinket i opgaven og benyt så reglen for differentiation af et produkt på (f·g)·h .


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2011 af mette48 (Slettet)

((f*g)*h) = (f*g)'*h+(f*g)*h' =

(f*g'+f''*g)*h + (f*g*h') =

f*g'*h+f''*g*h+f*g*h'

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2011 af nuser6 (Slettet)

(f*g*h)´

g*h=v

(f*v)´=f´*v+f*v´=f´*g*h+f*(g*h)´

f´*g*h+f*g´*h+f*g*h´


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det skal ikke være f'' men f' i de to sidste linier.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2011 af AskTheAfghan

Hint: start med at skrive f·g·h som (f·g)·h    = v·h      , hvor v = f·g

Dvs.   (v·h)' = v'·h + v·h'    =   (f·g)'·h + (f·g)·h'   = (f'·g + f·g')·h + (f·g)·h'  = ...


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2011 af mette48 (Slettet)

#4 det har du fuldstændig ret i, jeg har bare for svært ved at se det på skærmen, så jeg troede det manglede.


Svar #7
01. oktober 2011 af cille12345 (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Differentiation af et produkt med tre faktorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.