Matematik

Bestem definitionsmængden

30. september 2011 af Uortodoks (Slettet)

f(x) = 4 · (√x) / (x2+1)

Bestem definitionsmængden for f?

Er det rigtigt forstået at definitionsmængden aldrig bliver under 0 da der er √ ? 
Men altså vil lyde [0 ; ∞[ 

Og er der en der kort kan forklare hvad værdimængden er og hvordan jeg finder den? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt, at kvadratroden af et tal ikke er defineret for negative argumenter; definitionsmængden er korrekt.

For at undersøge værdimængden for f(x), kan man se, at f(0) = 0 , at f(x) ≥ 0 for x ≥ 0 , og så skal man undersøge funktionens monotoniforhold ved at undersøge fortegnsvariationen for f'(x) .


Svar #2
01. oktober 2011 af Uortodoks (Slettet)

Tak tak :)

 

Altså har fundet f'(x) = (-2(3x2-1)) / ((√x) · (x2+1)2)

Og så vidt jeg kan se vil mine monotoniintervaller blive,

]-∞;-0,577[

]-0,577;0,577[

]0,577;∞[

Men for at finde min værdimængde, skal jeg så bare sætte f(-0,577) og f(0,577) ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen er kun defineret for x ≥ 0.


Skriv et svar til: Bestem definitionsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.