Matematik

Opgave 43 - Teknisk Matematik

02. oktober 2011 af Blackflunk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej igen, jeg har fået en opgave for der lyder så ledes: 

 

To tal har summen 92. Dividere du det ene tal op i det andet, får du 5 og en rest 8. Du skal bestemme de to tal.

 

Har prøvet mig frem til resultatet, men mislykkes hver gang - Nogle der har en idé til hvordan man kan løse denne?

 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af PeterValberg

kald tallene for x og y

x + y = 92

x/y  = 5 + 8/y

løses som to ligninger med to ubekendte 

(jeg får x = 78 og y = 14)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. oktober 2011 af Blackflunk (Slettet)

#1 - Hvorfor skal resten divideres med y?

 

Jeg havde skrevet

x + y = 92

x/y = 5 + 8

 

Derefter gik jeg i stå.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2011 af rexden1

Opstil udtrykkene:

1) 92 = a + b 

2) a / b : hvis a går op i b findes der et tal p ∈ z+ sådan at  b= a*p

Du ved at det tal p, skal være 5 og du ved der skal være en rest på 8. derfor:

b=a*5+8 <--- Du har nu et udtryk for b. indsæt det i 1)

92 = a + 5a+8 =>

92 = 6a+8 =>

92-8=6a =>

84 = 6a =>

84/6 = 

14 = a  <--- Du har nu udtryk for a: indsæt udtrykket i 1):

92 = 14 + b =>

92 - 14 = b =>

78 = b

Test:

92 = 14 + 78 = 92 : Sandt

78 / 14 => 78 = 14 * 5 + 8 : Sandt

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2011 af PeterValberg

#2 det er jo heltalsdivision (med rest)

"resten" mangler jo sådan set at blive divideret med divisor (y)

fx:

7/2 = 3 rest 1

eller udtrykt som blandet tal

7/2 = 3 1/2 (tre hele og en halv)

hvilket jo betyder 3 + 1/2

derfor :-) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Opgave 43 - Teknisk Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.