Matematik

Bestem x-værdier af f(x)=0

02. oktober 2011 af MalteLONG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg ville høre om der var nogle der kunne hjælpe mig med den her opgave, der jeg ikke kan finde ud af at regne den ud.

Mit f( x ) = x4 - 4x3 + 10

Opgaven lyder således:

Find en løsning til ligningen f( x ) = 0, og vis derefter hvad de forskellige x-værdier betyder.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af peter lind

brug et CAS værktøj til det


Svar #2
02. oktober 2011 af MalteLONG (Slettet)

#1


Det er det jeg nemlig ikke må...


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2011 af PeterValberg

Må du bruge hjælpemidler ? 

doh, havde ikke set #2, - ærgerligt, det ville have gjort det noget nemmere

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
02. oktober 2011 af MalteLONG (Slettet)

Alt andet end CAS-værktøj, det er også derfor jeg er lidt lost i den.

Det jeg tværimod synes der er underligt er at mit CAS-værktøj heller ikke gider at regne den ud.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2011 af peter lind

Hvis dit CAS værktøj ikke kan regne den ud tyder det på at der ikke er nogen løsning. Har du skrevet funktionen rigtig op ? Hvis der er en heltallig læsning skal den gå op i konstanteleddet så test om ±1, ±2. ±5 og ±10 er løsning


Svar #6
02. oktober 2011 af MalteLONG (Slettet)

Den eneste løsning der giver er "rigtigt" svar er hvis man sætter f(x)=10 (giver 0,0,0,4)

Ved de andre dukker der underlige formler/tal op som RootZ osv.


Skriv et svar til: Bestem x-værdier af f(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.