Matematik

Ligninger..

02. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Løs følgende ligninger - eller gør rede for, at de ingen løsning har.

1. 3x= 48

og

2. -2x2 = 32x


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Flyt leddene over på venstre side og benyt nulreglen.

2) Samme fremgangsmåde som i 1).


Svar #2
02. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet)

hedder de så..

3x2-48x = 0?

og 

-2x2-32x = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

1) er ikke korrekt. Man finder 3x2 - 48 = 0 , eller 3·(x2 - 16) = 0 , eller 3·(x2 - 42) = 0 , eller 3·(x+4)(x-4) = 0

2). Ja, faktoriser og benyt nulreglen.


Svar #4
02. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet)

Hvad mener du i 2'eren med at faktorisere?

Skal jeg så sige -2x · (x-16x) = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man siger -2x2 -32x = -2x·(x+16) = 0 og benytter nulreglen.


Skriv et svar til: Ligninger..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.