Matematik

Ligning løses ved brug af nulregel

03. oktober 2011 af mtarnow (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal løse denne opgave:

Løs uden brug af lommeregner (brug nulreglen):
(x^2 + 4x) * (x^2 + 2x - 3) = 0
 

Jeg har prøvet tusind ting. Jeg har prøvet at dele den op i 2 bidder, hvor jeg først finder rødderne i (x^2+2x-3), og derefter bruger nulreglen på (x^2+4x) hvor jeg sætter x udenfor parantesen.. men det blir noget rod..
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er den rigtige fremgangsmåde, du har benyttet.

(x2 + 4x) · (x2 + 2x -3) = 0 ⇔ x2 + 4x = 0 ∨ x2 + 2x -3 = 0

                                            ⇔ x·(x+4) = 0 ∨ (x+3)·(x-1) = 0

Benyt nu nulreglen til sidst til at aflæse alle rødderne.


Skriv et svar til: Ligning løses ved brug af nulregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.