Matematik

Finde areal og medianen

04. oktober 2011 af camilla192 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en trekant er siderne A=10 B=15 C=21

a) Bestem vinkel A og bestem arealet

b) Bestemt længden af medianen. 

 

Jeg sidder lidt fast i min matematik aflevering og kan ikke rigtig komme videre. Er der nogle der kan hjælpe mig, så jeg kan løse opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2011 af NejTilSvampe

brug cosinusrelationen

cos(A) = (b^2 + c^2 - a^2) / 2bc


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Siderne i en trekant ABC betegnes altid med små bogstaver, a, b, c, mens vinklerne betegnes med store bogstaver.

Benyt en cosinusrelation til at bestemme vinkel A.

Benyt en af arealformlerne

T = (1/2)·bc·sin(A) .

b) Du må præcisere, hvilken af de tre medianer, der skal bestemmes.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2011 af mathon

 

                                   ma = (1/2)√(2(b2 + c2) - a2)

                                   mb = (1/2)√(2(a2 + c2) - b2)                                

                                   mc = (1/2)√(2(a2 + b2) - c2)


Svar #4
04. oktober 2011 af camilla192 (Slettet)

Hvordan regner man Arealet ud?

 


Svar #5
04. oktober 2011 af camilla192 (Slettet)

hvilken formel skal man bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Læs #2.


Svar #7
04. oktober 2011 af camilla192 (Slettet)

hvilken formel skal man bruge?


Svar #8
04. oktober 2011 af camilla192 (Slettet)

Jamen den eneste formel jeg kender for en vilkårlig trekant er A=1/2*h*g?? og jeg har ikke højden af trekanten?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Åbn øjnene og læs svaret i #2 :

T = (1/2)·bc·sin(A)

I spm a) finder du vinkel A, hvorefter trekantens areal T kan beregnes.

Højden indgår jo indirekte i den fomel, da

hb = c·sin(A) , så

T = (1/2)·hb·b = (1/2)·b·c·sin(A)

 


Svar #10
04. oktober 2011 af camilla192 (Slettet)

Taak for hjælpen.....


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. oktober 2011 af mathon

...eller

                                  A = (1/4)·√(a2 - (b-c)2) · √((b+c)2 - a2)

       


Skriv et svar til: Finde areal og medianen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.