Matematik

Løs ligning

05. oktober 2011 af Krabbee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) Jeg har fået en opgave for, hvor jeg skal løse en ligning som hedder:

(x-2)(x+3)(2x-1)=0

Jeg vil meget gerne vide hvordan man udregner det! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Løs ligningen ved anvendelse af nulreglen. Du skal altså finde de værdier af x, som gør at parenteserne hver især ender ud i nul. Du løser således tre simple førstegradsligninger

x - 2 = 0 ,

x +3 = 0, og

2x -1 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2011 af mathon

 

            2(x-2)(x+3)(x-(1/2)) = 0                           brug nulreglen 3 gange


Svar #3
05. oktober 2011 af Krabbee (Slettet)

#2


 

            2(x-2)(x+3)(x-(1/2)) = 0                           brug nulreglen 3 gange

 

- Hvor får du det der (x-(1/2)) fra?

Nulreglen.. er det a*b=0 hvor a skal være lig 0 eller b skal være lig nul? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Nulreglen handler om, at hvis bare en af dine faktorer er nul vil hele udtrykket ende ud i nul.


Svar #5
05. oktober 2011 af Krabbee (Slettet)

#1


Løs ligningen ved anvendelse af nulreglen. Du skal altså finde de værdier af x, som gør at parenteserne hver især ender ud i nul. Du løser således tre simple førstegradsligninger

x - 2 = 0 ,

x +3 = 0, og

2x -1 = 0

 

x-2=0  her er det 2, som skal være x?

x+3=0 her -3=x?

2x-1=0 her skal x være 0,5?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Det er fuldstændig korrekt. Du har hermed løst opgaven.


Svar #7
05. oktober 2011 af Krabbee (Slettet)

Så svaret er:

L{-3;0,5;2} 

? :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

Ja, du har korrekt fundet frem til de tre løsninger x = -3 , x = 1/2 , og x = 2 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2011 af mathon

    Ja


Svar #10
05. oktober 2011 af Krabbee (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.