Matematik

Overfladeareal

05. oktober 2011 af Mimisk (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en bestemt type lukket kasse skal længden være 2 gange bredden, og højden skal vøre 0,4 gange bredden. 

 

Bestem kassens overfladeareal udtrykt ved bredden.

 

Det fatter jeg ingenting af?

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Opstil udtrykket

O = 2·l·b + 2·l·h + 2·h·b

    = 2·2b·b + 2·2b·0,4b + 2·0,4b·b

    = 4b2 + 1,6b2 + 0,8b2

    = 6,4b2


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Her har vi kaldt bredden for b.
Prøv at tegne det og sæt b, l (længde) og h (højde) på.
Er du med på, at en kasse har tre slags sider (6 sider, der er parvist lige store),
og hvordan vi beregner arealet af hver side?
Opgaven siger, at længden er 2 gange bredden, så l=2b, og
højden er 0,4 gange bredden så h=0,4b. Det sætter vi ind.


Skriv et svar til: Overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.