Matematik

Bestem løsning til differentialligning

06. oktober 2011 af mark1015 (Slettet)

Hej

er der nogle som ved hvordan jeg bestemmer løsningen til dy/dt=y(15-3y) når grafen skal gå igennem punktet (0,3)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2011 af peter lind

brug separation af variable samt at 1/[y*(15-3y)] = a/y +b/(15-3y) hvor a og b er passende konstanter


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2011 af mathon

     dy/dt = y(5-y)·3

     (1/y)·(1/(5-y))·(dy/dt) = 3

     (a/y) + (b/(5-y))·(dy/dt) = 3

hvor du finder,
at
                                 a = b = 1/5


Skriv et svar til: Bestem løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.