Matematik

Trekantens areal.. hjælp..

09. oktober 2011 af Marianne271 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Se den vedhæftede fil..


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af Isomorphician

½ab*sin(C) = Areal


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2011 af Clause (Slettet)

formlen for areal er : T= 0,5 * grundlinje * højde


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Det giver ikke rigtigt mening, at man skal bruge #1 i 8.klasse.
Så hvis du har skrevet niveauet rigtigt, er det nok noget andet, der skal gøres.

I folkeskolen vil det næsten altid være formlen Areal = ½ · højde · grundlinje, der skal bruges.

Kan det tænkes, at der er en lille firkant i en af vinkelspidserne, så du faktisk får at vide at den vinkel skal være ret?

Eller har I lært noget om sinus og cosinus?!?

Ellers kan jeg ikke lige se, hvordan den skal kunne løses i folkeskolen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2011 af mathon

 

                             82 = 122 + b2 - 2·12·b·cos(61º)

                              b2 - 24·cos(61º)·b + (122 - 82) = 0            b > 0


Svar #5
09. oktober 2011 af Marianne271 (Slettet)

Nej vi har lært den i #1..

Men jeg kender jo ikke b ?


Svar #6
09. oktober 2011 af Marianne271 (Slettet)

Ja vi har lært sinus og cosinus.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Så vidt jeg kan se (når jeg bruger noget gymnasiematematik, der hedder sinusrelationen), kan den trekant slet ikke lade sig gøre.
Jeg foreslår, at du prøver at se, om du har læst opgaven helt rigtigt, for hvis du har, tror jeg ikke, at du kan løse den.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2011 af mathon

trekanten er en absurditet
da
                                          sin(A) = 12·sin(61)/8 > 1


Svar #9
09. oktober 2011 af Marianne271 (Slettet)

Ligemeget spørger min lærer :D Men tak fordi i prøvede ..


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Fortæl os lige, hvad din lærer svarer!!

For denne opgave kan ikke løses.


Skriv et svar til: Trekantens areal.. hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.