Matematik

Bestem en lineær model

11. oktober 2011 af truttifrut (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg vil blive MEGET glad, hvis nogen kan forklare mig følgende...

Størrelsen af Sjællands befolkning voksede med god tilnærmelse lineært i perioden 1900-1965.

 

A)     Bestem en lineær model, når det oplyses, at befolkningstallet i 1911 var 1 003 076 og i 1950 var 1 610 123.

Hvis du kan forklare mig hvordan jeg gør er det bare min dag idag......


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

År ud ad x-aksen

befolkningstalo ud ad y-aksen

(x1,y1) = (0,1003076)

(x2,y2) = (39;1610123)

a = (y2-y1) / ((x2-x1)

Indsæt a og det ene koordinatsæt i ligningen y = ax + b for at finde b

y = ax + b


Svar #2
11. oktober 2011 af truttifrut (Slettet)

Tusinde tak for dit svar... Men jeg er desværre ikke en ørn til det.. I første lining skriver du tallet 0,1003076, hvor har du det fra ?

I næste lining skriver du tallet 391610123 hvordan får du det ?

Er resultatet y=ax+b  ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

I startåret (år 0, som er 1911) er b-tallet 1003076

i år 39 (1950) er det 1610123

Resultatet er y = ax + b med det rigtige beregnede a og det fundne b indsat


Svar #4
11. oktober 2011 af truttifrut (Slettet)

Du kan ikke skrive tallene for mig ?? Så skal jeg prøve at regne det ud ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Jeg HAR skrevet tallene - og det er jo lidt svært at afsætte punkterne for dig ;-)


Svar #6
11. oktober 2011 af truttifrut (Slettet)

Mange tak for hjælpen, er nødt til at smutte, men kigger i aften om du har skrevet. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvad er det, du ønsker, som jeg ikke HAR gjort allerede - ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Prøv at gå igennem det, jeg har skrevet.

Skriv så her HVAD det er, du ikke forstår

Ikke noget med "det hele" - det er noget vrøvl - du kan jo læse indenad ...

Hvis du skriver HVAD det er, så kigger vi på det ;-)


Svar #9
11. oktober 2011 af truttifrut (Slettet)

Nej, jeg giver desværre op, men tak fordi du prøvede at hjælpe mig..


Skriv et svar til: Bestem en lineær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.