Matematik

Finde x i ligningen

11. oktober 2011 af chkruse (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen der kan hjælpe mig med ligningen her?

3x² + 5x + 2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af mathon


                        ...brug løsningsformlen for 2.gradsligningen

   

                              x = (-b ± √(d)) / (2a)                        d = b2 - 4ac


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2011 af AskTheAfghan

x = (-b±√(b2-4ac))/(2a)

                                                  ax2 + bx + c = 0

                                                  3x2 + 5x + 2 = 0

se http://upload.wikimedia.org/math/9/2/0/920f103b8555da6c4773556f25af442d.png


Svar #3
11. oktober 2011 af chkruse (Slettet)

tak men forstår ikke rigtigt hvad du gør her

x = (-b±√(b2-4ac))/(2a)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Brug den metode Mathon har opskrevet hvor løsningen(erne) kommer til at se ud således:

 

d = 0 er der 1 løsning nemlig: x = - b / 2a

d > 0 er der 2 løsninger, nemlig: x1 = (-b + √(d)) / (2a)    og x2 =(-b - √(d)) / (2a)

d < 0 er der ingen løsninger

 

diskriminanten findes, som mathon også skriver, som: d = b2 - 4ac

Hvor a typisk er det tal som står i 2. i dit tilfælde 3

b er det næste tal, altså 5x så b er 5

c er skæringen med y aksen og i dit tilfælde 2

 

a = 3

b = 5

c = 2

Diskriminanten bliver så:

d = 5^2-4*3*2 = 1

dvs der er 2 løsninger:

x1 = -5+√1/ 2*3 = (Regn det selv ud)

og

x2 = -5-√1/ 2*3 = (Regn det selv ud)

 

Håber dette hjalp


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2011 af aastrup (Slettet)

a=3, b=5 og c=2.
så kan du sætte disse tal ind i formlen ovenover.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2011 af mathon

du kan
                 lære at forstå det ved at fatte din matematikbog og medskrive udledningen

                 løse ligningen ved blot at bruge formlen
                      når
                                     a = 3
                                     a = 5                            d = b2 - 4ac = 52 - 4·3·2 = 25 - 24 = 1
                                     a = 2                                                                √(d) = √(1) = 1

               

                                                     x = (-b ± √(d)) / (2a)

                                                     x = (-5 ± 1) / (2·2)

                                                     x = (-5 ± 1) / 4

 


Skriv et svar til: Finde x i ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.