Kemi

Kemi rapport - diskussion?

11. oktober 2011 af cjmo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skriver en kemi rapport om natriumhydrogencarbonats (bagepulver) omdannelse.

Mine beregninger (praktiske resultat) passer præcist med det teoretiske resultat. 

Jeg er derfor lidt i tvivl om, hvad jeg egentlig skal diskutere i diskussionsafsnittet.

Jeg har skrevet, hvad der kunne være mulige fejlkilder, men hvordan diskuterer jeg dem, når de ikke rigtig er aktuelle?

Håber meget, I kan hjælpe mig :)

 

Jeg kan godt uddybe emnet, hvis det hjælper (?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af exutu (Slettet)

Normalt ville jeg vurdere at du har snydt (enten med vilje eller uvidende) da der er umådelig usandsynligt at opnå det teoretiske maksimale udbytte, så det kunne du jo diskutere (læs vurdere)


Svar #2
11. oktober 2011 af cjmo (Slettet)

Haha, nej vi har ikke snydt. Det er et meget simpelt forsøg, hvor det vist nok er meningen, at man skal få et meget præcist resultat.

Vi opvarmede 5,05 g NaHCO3, og da vi havde opvarmet det var der 3,18 g tilbage.

Forsøgsvejledningen fremsatte 3 mulige reaktioner. Når de er afstemte ser de sådan ud:
 

1. 2NaHCO3(s) → Na2O(s) + H2O(g) + 2CO2 (g)
2. NaHCO3(s) → NaOH(s) + CO2 (g)
3. 2NaHCO3(s) → Na2CO3(s) + H2O(g) + CO2(g)

Hvis man regner Molarmassen, M af  NaHCO3 får man 84,008 g/mol. Så kan man regne n, stofmængden, vha. formlen n=m/M. Som så siger, at n = 5,05/84,008 = 0,0601 mol.

Når man kigger på de ækvivalente mængder, kan man se, at n(x) i den første reaktion, hvis stoffet bliver Na2O skal være det halve, altså 0,03005. Dernæst kan man regne M, molarmassen, og derefter massen i gram, som giver 1,8625.

I reaktion 3 får vi så 3,185 gram, og man dermed se, at det er den reaktion der har fundet sted. Derfor er resultatet præcist :)

Ved ikke, om det giver mening... :)

Det er derfor, jeg er tvivl om, hvad jeg skal skrive i diskussion.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2011 af exutu (Slettet)

I diskussionen fortæller du alt det her (altså hvilken reaktion var den rigtige og hvorfor)


Svar #4
11. oktober 2011 af cjmo (Slettet)

Hmm, ja. Det er godt nok det, jeg har skrevet i mit data/beregnings-afsnit.
Men jeg må se at skrue et eller andet sammen :)
Tak for hjælpen alligevel.


Skriv et svar til: Kemi rapport - diskussion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.