Matematik

Find fortegnsvariation!!

12. oktober 2011 af brigitte93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle..

Hvordan finder man fortegnvariationen for dette andengradspolynomie?

f(x)=x^2-11*x+18

 

Håber i kan hjælpe!(-: 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Find f '(x), løs f '(x) = 0 for x, og indsæt dernæst x-koordinater fra hver side af løsningen i det oprindelige polynomium. Kommentér på resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2011 af PeterValberg

Hvis man tolker fortegnsvariation som en undersøgelse af hvornår f(x) > 0 og hvornår f(x) < 0
så skal du vel egentlig "bare" finde rødderne for f(x) (altså sætte f(x) = 0 og løse for x) for derefter
at lave en fortegnsundersøgelse af f(x) på hver side af rødderne ved at indsætte udvalgte vædier for x.

Så vidt jeg kan se, er der ikke nogen grund til at blande f'(x) ind i det.

eksempel:

g(x) = x2 - 4

Bestemmelse af rødderne:

g(x) = 0
x2 - 4 = 0
x2 = 4
x = -2   ∨  x = 2

Fortegnsundersøgelse:

g(-3) = (-3)2 - 4 = 9 - 4 = 5 (altså positiv)
g(0) = 02 - 4 = -4 (altså negativ)
g(3) = 32 - 4 = 9 - 4 = 5 (altså positiv)

Konklusion:

x  ------------- (-2) --------------- (2) -------------->
g(x)    +           0          -             0         +

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Find fortegnsvariation!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.