Fysik

Syre, base og Salte.

12. oktober 2011 af jazze1234 (Slettet)

Hey folkens :D

Behøver hjælp med disse to spørgsmål :D

Hvad har salte og syre tilfælles ??

HVad har base og salte tilfælles ?? 

På forhånd tak :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af peter lind

Det vedrører kemi så hvis du anbragte spørgsmålet under kemi, vil du have større chance for at få et svar


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. oktober 2011 af IsaacN (Slettet)

Hvis det er folkeskole-niveau er dette mere end tilffredsstillende:

Syre:
Syre består af H+ (Hydrogen) og en syrerest
For eksempel HCl = H+ + Cl- (saltsyre)

Salte:
Salt består af et metal og en syrerest
For eksempel NaCl = Na+ + Cl- (natriumclorid)

Baser:
Baser består af et metal og OH- (hydrogenoxid)
For eksempel NaOH = Na+ + OH- (natriumhydroxid)


Disse tre stoffer har det til fælles at de alle tre optræder på ion form i vandlig opløsning, hvilket betyder at stoffet har overskud af elektroner fx Cl- eller underskud af elektroner fx H+.

 


Svar #4
12. oktober 2011 af jazze1234 (Slettet)

Tak til jer begge :D


Skriv et svar til: Syre, base og Salte.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.