Matematik

STX093 - Opgave 13

12. oktober 2011 af larsdrengen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der evt. har lavet denne opgave??

For en bestemt produktion kan sammenhængen mellem produktionshastigheden og
energiforbruget beskrives ved funktionen


f (x)=5,69⋅(x−67,2)^0.5 ,       67,2<x<1050,


hvor f (x) er produktionshastigheden (målt i kg pr. time), og x er energiforbruget (målt i MJ pr. time).


a) Bestem produktionshastigheden ved et energiforbrug på 420 MJ pr. time, og bestem
det energiforbrug, der svarer til, at produktionshastigheden er 130 kg pr. time.
Produktionseffektiviteten g(x) , målt i kg pr. MJ, er givet ved

g(x) = f (x)/ x  , 67,2  <x <1050,

hvor x er energiforbruget målt i MJ pr. time.


b) Skitsér grafen for g, og bestem det energiforbrug, der giver den bedste
produktionseffektivitet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn f(420) og løs ligningen f(x) = 130 .

b) Find maksimum for funktionen g(x) .


Skriv et svar til: STX093 - Opgave 13

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.