Matematik

Ligninger hjælp.

12. oktober 2011 af ballemissen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er helt blank på disse ligninger:

a) 3x+4 = 7-(x+2)
b) –(x+2) = 7+2x
c) 4(x-2) = x(2+3)

 

Hvad skal jeg gøre for at finde svaret? Jeg kan ikke finde ud af sådan nogle ligninger.. Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Start med at hæve parenteserne


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2011 af thomas88 (Slettet)

a) 3x+4 = 7-(x+2)

3x+4 = 7-x-2

3x+4= 5- x

3x +4+x =5

4x +4 =5

4x +4 -4 = 5-4

4x = 1

x= 1/4

 

er der noget her du ikke er med på?


Svar #3
12. oktober 2011 af ballemissen (Slettet)

Kan du forklare trin for trin hvad du gør? Altså om du trækker fra på begge sider osv. Mange tak for hjælpen, men er ikke helt med :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Prøv nu selv

fjern parenteserne

træk sammen

læg x til på begge sider

træk 4 fra på begge sider

del med tallet foran x

Det er på tide du selv begynder at arbejde med ligningerne i stedet for, som jeg også tidligere har set, bare at side at du ikke er med.

Stil et relevant spørgsmål, så vi ved hvad du vil have hjælp til.


Svar #5
12. oktober 2011 af ballemissen (Slettet)

Mette48, her er der så et relevant spørgsmål.

Hvorfor ændres 3 lige pludselig til 4:

3x +4+x =5

4x +4 =5

Kan du forklare mig det? :) Sætter pris på hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

3x +4+x =5               3 ændres ikke til 4

der trækkes sammen hvilket betyder at 3x og x lægges sammen til 4x

3x +4+x =5


Svar #7
12. oktober 2011 af ballemissen (Slettet)

Så hvis jeg f.eks. gjorde ligesom dig bare med andre tal:

 

2x +4+x = ..

Ville det så når 2x og x trækkes sammen give 3x?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

ja, det ville det


Svar #9
12. oktober 2011 af ballemissen (Slettet)

Okay tak.


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Hvad vil du starte med, ved den næste ligning?


Svar #11
12. oktober 2011 af ballemissen (Slettet)

Det jeg har gjort, er lige begyndt på den, men det jeg har gjort ind til videre er: 

b) –(x+2) = 7+2x
-x-2 = 7+2x
-x-2 = 9x

 

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

b) –(x+2) = 7+2x
-x-2 = 7+2x                  rigtigt
-x-2 = 9x                      du skal holde tal og x-er adskildt, det er ikke samme slaks

-x-2 = 7+2x                  i stedet skal du skaffe x-erne væk fra den ene side af ligningen. Hvor mange x vil du så lægge til på begge sider?


Svar #13
12. oktober 2011 af ballemissen (Slettet)

Jeg kan godt se hvad du mener, men jeg kan ikke finde ud af hvor mange x jeg skal lægge til på begge sider? 2?


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

-x-2 = 7+2x

hvis du vælger at fjerne x-erne på venstre side står der -x hvis du lægger x til er der -x+x =0x så er de væk. Der skal selvfølgelig også lægges x til på højre side så hele ligningen giver

-x-2+x= 7+ 2x +x               der kan trækkes sammen


Svar #15
12. oktober 2011 af ballemissen (Slettet)

Og så får jeg altså:

 

-2 = 7 + 2x ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Ja

nu skal vi have x-erne til at stå alene på højre side.

Hvad skal der trækkes fra på begge sider?


Svar #17
12. oktober 2011 af ballemissen (Slettet)

Hvis jeg skal få x til at stå helt alene skal jeg så trække 9 fra på begge sider da 7+2x = 9 eller hvordan?

Men så står der jo

-2-9 = x

 

Og det ser forket ud i mine øjne. Hvordan kan jeg se hvad jeg skal trække fra?


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Hov nej... der var et x i forvejen Jeg er vist lidt sløv, undskyld

-x-2+x = 7+2x+x

-2=7+3x

nej du skal have x-erne (alle 3 samlet) til at stå på højre side, men 7 tallet skal væk

Hvad skal der trækkes fra på begge sider?


Svar #19
12. oktober 2011 af ballemissen (Slettet)

Hvis syv tallet skal væk, skal jeg så ikke trække fra med 7 på begge sider?

 

7-7 = 0 , men hvad så med "-2=7+3x" ?


Svar #20
12. oktober 2011 af ballemissen (Slettet)

Så der står "-2-7=7+3x-7" ??


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.