Kemi

Beregn a) Den morlære koncentration af NiCl2 i opløsningen.

13. oktober 2011 af faber88 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave, så håber på at der er nogen kloge hoveder derude der kan :)

En 12.5w/w% NiCl2 (129.61 g/mol) opløsning har en densitet på 1.149 g/mL. Beregn
a) Den morlære koncentration af NiCl2 i opløsningen.
b) Den molære koncentration af Cl- i opløsningen.
c) Massen I gram af NiCl2 1L af denne opløsning.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2011 af mathon

 

                           c = p·10-2·d/M  = 12,5·10-2·(1149 g/L) / (129,61 g/mol) =


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. oktober 2011 af mathon

mere præcist

a)
             c(NiCl2) = p·10-2·d/M  = 12,5·10-2·(1149 g/L) / (129,61 g/mol)

b)
            
c(Cl-) = 2·c(NiCl2)

c)
             m = V
·c(NiCl2)·M = (1 L)·c(NiCl2)·(129,61 g/mol)
 


Svar #3
13. oktober 2011 af faber88 (Slettet)

kan du de andre også?

 


Skriv et svar til: Beregn a) Den morlære koncentration af NiCl2 i opløsningen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.