Matematik

To opgaver som ikke kan finde ud af..

13. oktober 2011 af anonym000 - Niveau: A-niveau

Hej
 de er begge 2 i PDF-filen
 

På forhånd tak 

Vedhæftet fil: to opg.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt isoleret. man skal isolere r af lignignen l·r2 + p = q . Isoler først r2 .

Opg 2.

Beregn vinkel A i trekant ABC . Sammen med vinklen på de 17,0º kendes så to vinkler i trekant ALC , så den søgte vinkel LCA kan findes.

 


Svar #2
13. oktober 2011 af anonym000

r2=q/l-p
hvis den er rigtigt, hvad skal jeg så??

opg. 2 
forstået.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opg. 1. Nej, det er ikke korrekt isoleret for r2 .Træk p fra på begge sider og divider så med l (lille L). Du gør tingene i omvendt rækkefølge.


Svar #4
13. oktober 2011 af anonym000

hvorfor ikke l først?
 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det giver jo ingen mening. Hvis du dividerer først med l på begge sider, skal du jo dividere begge led på venstre side med l. Hvis du har flyttet p over på højre side, skal begge led på højre side divideres med l. Det er jo grundlæggende regler i matematik.


Svar #6
13. oktober 2011 af anonym000

okay, har forstået det nu.......
men jeg har altid fået at vide i folkeskolen at jeg bare skal rykke noget over =-tegnet ?
men det passer åbenbart ikke helt....

- - -

...............


Svar #7
13. oktober 2011 af anonym000

Er det her så rigtigt...
r=q-p/l/r

ved ikke lige hvordan man laver en lige brøkstreg.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så skal du følge de regler du har lært, for det gør du ikke her. Du kan ikke bare "rykke" noget over på den anden side af lighedstegnet og så klistre det på tilfældige steder.

Man kan lægge det samme til på begge sider, og man kan gange med det samme tal (forskelligt fra 0) på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det er ikke korrekt. Isoler først r2 og benyt parenteser til at angive, hvad der divideres med hvad.


Svar #10
13. oktober 2011 af anonym000

er r^2 ikke det samme som r*r? hvis det er rigtigt .... så har jeg isolerert r^2 og skrevet det som r*r, derefter har divideret med r på begge sider

så får jeg det stadigvæk til, det her 

r=(q-p)/l/r

.__________________________

kan ikke se hvad jeg gør forkert..?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jo, det udtryk er da korrekt nu, hvor der blev benyttet parenteser; men det er jo ikke sådan man isolerer r. Man isolerer r2 :

r2 = (q-p)/l

hvorefter man så finder r. Det er en 2.-gradsligning i r .


Svar #12
13. oktober 2011 af anonym000

så det er stadigvæk ikke helt rigtigt... 
så nu skal jeg bruge formlen for 2. gradsligninger ?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du skal bestemme det tal r, hvis kvadrat er (q-p)/l .


Svar #14
13. oktober 2011 af anonym000

så jeg skal isolerer potens?? 
så det hele der er til højre for = bliver sat i kvadratrod?

- - -

...............


Svar #15
13. oktober 2011 af anonym000

er det rigtigt :D

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #16
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, det er jo sådan man bestemmer det tal, hvis kvadrat er a; det er jo √a eller -√a .


Svar #17
13. oktober 2011 af anonym000

yes!! :D
 

- - -

...............


Skriv et svar til: To opgaver som ikke kan finde ud af..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.