Matematik

finde tangentens punkt når hældningen er bekendt

13. oktober 2011 af Cornerback (Slettet) - Niveau: B-niveau

du skal bestemme en ligning for den parabeltangent, der er parallel med linjen, der går gennem A & B
opgivet er: f(x) = -x^2 - 3x + 4         punkter A (-8,6) & B (4,10)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2011 af peter lind

 find hældningen a af linjen gennem A og B

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = a


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først hældningskoefficienten a for linien gennem de to punkter A og B. Løs dernæst ligningen

f'(x0) = a

og opskriv derefter ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) gennem punktet (x0 , f(x0)) .


Svar #3
13. oktober 2011 af Cornerback (Slettet)

kan jeg få et svar på hvordan man læser f'(x0) = a hvis hældningen 0.333

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hældningen er 1/3 , ikke 0,333 .

Man beregner først f'(x) ud fra den givne funktionsforskrift for f(x) , (det er din opgave). Dernæst løser man så ligningen

f'(x0) = 1/3 .

Det bliver en simpel lineær ligning i x0 .


Svar #5
13. oktober 2011 af Cornerback (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: finde tangentens punkt når hældningen er bekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.