Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

omkostninger vø

15. oktober 2011 af Nadiapokorni (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 2 Omkostninger


I virksomheden Trico, der producerer strømper, ud gør de variable enhedsomkostninger kr. 20 ved en afsætning på 20.000 stk. Hvis afsætningen forøges til 25.000 stk. udgør differensomkostningerne kr. 18.


I virksomheden Simax udgør kapacitetsomkostningerne pr. stk. kr. 300 ved en produktion på 4.800 stk. I produktionsintervallet 4.800 – 5.000 stk. er differensomkostningerne kr. 250, og ved en produktion på 5.000 stk. er de samlede enhedsomkostninger kr. 442.

2.1 Beregn de variable enhedsomkostninger i Trico ved en afsætning på 25.000 stk. (10%)

2.2 Beregn de variable enhedsomkostninger i Sinax ved en produktions på 4.800 - 25.000 stk. (10%)

2.3 Beregn kapacitetsomkostningerne i Sinax pr. stk. ved en produktion på 5.000 stk. (5%)

 

Nogen der kan knække den her for mig, for mine resultater er helt hen i vejret!!!

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. oktober 2011 af Slackie (Slettet)

2.1 = 19,6

2.2 = 150

2.3 = 288

/Slackie


Svar #2
21. oktober 2011 af Nadiapokorni (Slettet)

Hvordan har du fået de resultater?? For mine bliver noget i stil med 0,000008. 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (3)

Svar #3
21. oktober 2011 af Slackie (Slettet)

Hmm .. well . først gik jeg ud fra, at du havde skrevet opgave 2.2 lidt forkert af ...
Dernæst sætte jeg tallene i regneark ..
Jeg har vedlagt det, så du kan se hvordan..

Ellers spørg igen

/Slackie

Huske at trykke på brugbart svar, hvis du kan bruge svaret ;)


Svar #4
23. oktober 2011 af Nadiapokorni (Slettet)

Tusind tusidn tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: omkostninger vø

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.