Fysik

"Nemt" stykke, JEG ikke kan finde ud af!

31. august 2003 af SP anonym (Slettet)
I en bestemt lommelampepære er strømmen 0,15 A.
Hvor stor er den ladning, der strømmer gennem pæren i løbet af en time??

Kom gerne med løsningsforslaget..

TAK!

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2003 af kleif

I = Q / t

I = 0,15A
t = 3600s

Q = ?

Q = I * t
= 0,15A * 3600s
= 540C


Svar #2
31. august 2003 af SP anonym (Slettet)

tak...

kan du så ikke også tage den sidste??

Et lyn har i gennemsnittet på ca. 4,0 * 10^-5 s, og en strømstyrke på 20000A.
Beregn den ladning et sådant lyn transporter...

TAK

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2003 af kleif

Jeg forestår ikke helt hvad du mener, men det er vel samme formel:

Q = I * t
Q = 20000A * (4,0 * 10^-5) s
= 0,8C

Svar #4
31. august 2003 af SP anonym (Slettet)

mange mange tak!!!!!

Forza FCK!! (Vi fører 1-0!!!)

Skriv et svar til: "Nemt" stykke, JEG ikke kan finde ud af!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.