Matematik

Punkt i planen? Hjælppp

19. oktober 2011 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nedenfor er angivet ligningen for en linje og et punkt i planen. Bestem i hvert af de tre tilfælde ligningen for den linje, der går gennem det givne punkt og er ortogonal på den givne linje.

a. 2x-3y+4=0 og P (3,1)
b. y = -2x+4 og P (-1,2)
c. -x = 3y+12 og P (0,-4)

Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal regne og formulerer opgaven,
Håber i kan hjælpe mig.

På forhånd tak :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tværvektoren til den oprindelige linies normalvektor kan benyttes som normalvektor for den ortogonale linie. Afstem konstanten, så det givne punkt ligger på linien.


Svar #2
19. oktober 2011 af Mimi933 (Slettet)

Kan du måske give mig et eksempel? så vil jeg være taknemmelig for det :D


Brugbart svar (3)

Svar #3
19. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

a. Man aflæser, at vektoren (2, -3) er en normalvektor til den givne linie. Tværvektoren til denne vektor er (3, 2), så den ortogonale linie har ligningen 3x + 2y + c = 0 . Vi indsætter det givne punkt P(3,1) og finder

3·3 + 2·1 + c = 0, dvs c = -11 , så den ortogonale linie har ligningen 3x + 2y  -11 = 0 .


Svar #4
19. oktober 2011 af Mimi933 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Punkt i planen? Hjælppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.