Matematik

Matematik om cos, sin osv

20. oktober 2011 af Aleynaa

Jeg har en opgave jeg ikke rigtig kan finde ud af - kunne i måske give mig nogle eksempler på hvordan jeg kan beregne dem

Et parcelhus har en taghældning på 30grader. Huset er 8,0 m bredt og 16,0 m langt.

a) hvor stor er er frihøjden h under taget?

b) hvor stor er rumfanget af tagrummet dvs. rummet mellem loft og tag?

c) hvad er tagets areal, når der er et udhæng på 0,50 meter i begge sider af huset?

d) hvor mange rækker tagsten skal der mindst bruges på hver side, når hverr række dækker 30cm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Find ud af, hvad der menes med frihøjden. Måske har du ligefrem en tegning til opgaven?


Svar #2
20. oktober 2011 af Aleynaa

Jeg har en tegning men kan ikke rigtig se hvad der menes med frihøjden


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så vedlæg tegningen.


Svar #4
20. oktober 2011 af Aleynaa

hvordan gør man det :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt linket "Vedhæft fil" når du opretter et svar her.


Svar #6
20. oktober 2011 af Aleynaa

sådasn:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Prøv igen.


Svar #8
20. oktober 2011 af Aleynaa

hvad med nu:)

Vedhæftet fil:Unavngivet paint.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er meget bedre. Tegningen viser jo også, hvad frihøjden h er. Frihøjden er katete i en retvinklet 30/60-trekant hvis anden katete er det halve af husets bredde. Benyt formlerne for retvinklede trekanter.


Svar #10
20. oktober 2011 af Aleynaa

Hvorfor er det jeg ikke forstår det her.. i bogen står der at jeg kan bruge en formel |PQ| = sin A :S

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Grunden til, at du ikke forstår det, er nok, at du ikke har brugt nok tid til at sætte dig ind idet.

Benyt de korrekte formler. Der er ikke noget :S i formlen

Benyt, at tan(30º) = h / (8m/2)


Svar #12
20. oktober 2011 af Aleynaa

har du ikke en hjemmeside jeg kan læse lidt omkring det her


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

12

Jeg formoder, at du har en bog?


Svar #14
20. oktober 2011 af Aleynaa

Kan jeg kalde h for b?  og bruge en formel SinB = h/c


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

I trekanten ABC (med vinkel C som den rette vinkel) kender man kateten b = 8m/2 og A = 30º . Dermed kender man også vinkel B. Man skal beregne den anden katete a (som er frihøjden h).

sin(A) = a/c

cos(A) = b/c

hvoraf

tan(A) = a/b

som er formlen i #11.


Svar #16
20. oktober 2011 af Aleynaa

nååår, så dvs. vi skal finde ud af hvad a er som er frihøjden h..

prøver lige :D

a = Tan30* (8m/2)


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

nååår ??

Ja, det blev jo forklaret i #11.


Svar #18
20. oktober 2011 af Aleynaa

Jeg er mega dårlig til matematik, der går noget tid før jeg kan finde ud af at løse opgaverne.. :D hvordan kan jeg løse hvor stor er rumfanget af tagrummet dvs. rummet mellem loft og tag?


Brugbart svar (0)

Svar #19
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#18

Tagrummet har form som et prisme, hvis grundflade er en ligebenet trekant med højde h (tagets frihøjde), og med husets bredde som grundflade. Prismets højde er husets længde.


Svar #20
20. oktober 2011 af Aleynaa

hmmm skal jeg ikke benytte cos, sin eller tan ?


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 55 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.