Matematik

Ubestemte integraler - Tid og forklaring, tak!

20. oktober 2011 af AmMr (Slettet) - Niveau: A-niveau

∫(-3/5x-3 +6x-2)dx (Lille parents rundt om det)

∫(-3/5x-3 +6x-2)dx (Stor parents rundt om det)

∫1-x2 - x-2 dx

∫(-4x-7-6/x5) dx

 

Jeg skal vel dele dem op. Men de to første opgaver vækker forvirring pga. de parenteser??

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med lille og stor parents parentes ?

Benyt, at ∫ a·xn dx = a·xn+1/(n+1) + k , for n ≠ -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2011 af peter lind

Hvilken parenteser ? Der er jo bare parenteser rundt om hele integranten og det giver ikke nogen forskel fra de 2 sidste


Svar #3
20. oktober 2011 af AmMr (Slettet)

Ja men i bogen er anden opgaves parenteser markeret således ∫(-3/5x-3 +6x-2)dx 
Så troede jeg, at det havde en forskel


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvordan ser så første opgave ud?


Svar #5
20. oktober 2011 af AmMr (Slettet)

Der er parantesen netop ikke markeret med fed


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du kan beregne alle integralerne ved at benytte formlen i #1 . Der bør også være en parentes omkring integranden i det 3. integral.


Svar #7
20. oktober 2011 af AmMr (Slettet)

Okay, tak:-)
Det bør der, men det er der åbenbart ikke


Svar #8
21. oktober 2011 af AmMr (Slettet)

Kan I vise hvordan man regner den sidste ud, for jeg kan ikke få det til at fungere...-.-


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man benytter reglen i #1:

∫ (-4x-7 -6/x5) dx = -4·x-6/(-6) - 6·x-4/(-4) + k = (2/3)·x-6 +(3/2)·x-4 + k


Brugbart svar (1)

Svar #10
21. oktober 2011 af peter lind

en stamfunktion til x-7 er x(-7+1)/(-7+1) = -x-6/6

det sidste led kan omskrives til -6x-5


Svar #11
21. oktober 2011 af AmMr (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Ubestemte integraler - Tid og forklaring, tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.