Fysik

Atom fysik (2)

20. oktober 2011 af kaosdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

 

Jeg har virkelig akut hjælp til en fysik aflevering, der omhandler atom fysik!

1) Jeg mangler stadig svar på spørgsmålet til hvordan, at jeg besvare spørgsmål b) i   https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1086464#1088088 . 

 

2) Jeg mangler også en kort forklaring på formlen: Efoton=Em-En.

gerne i meget letforståeligt sprog, er blevet meget forvirret efterhånden - efter mange forsøg på at forklare mig den nemlig.

 

3) jeg vil også meget gerne have svar på, hvordan jeg besvare denne opgave:

En elektron henfalder fra fjerde til andet energiniveau; derved udsendes en foton.
Beregn energi, frekvens og bølgelængde for denne foton.
Inden for hvilket område af det elektromagnetiske spektrum ligger fotonen?

men forventer lidt, at det kommer naturligt, når jeg forstår 2).

 

I må meget gerne send links til online lektioner eller lignende.- kender kun til frividen.dk.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2011 af Lurch (Slettet)

2) Når elektronen henfalder fra et højere energiniveau til et lavere bliver der noget energi i overskud. Denne energi udsendes som en foton. Derfor betyder formlen at fotonens energi, Efoton , er energiforskellen mellem de to niveauer, Em og En

3) Du må kende energien for niveau 4 og niveau 2. Dem sætter du ind i formlen og finder fotonens energi.

Derefter skal du bruge sammenhængene

Efoton = h*f og c= f*L,

hvor f er frekvensen, c lysets hastighed, L bølgelængden og h Plankcs konstant


Svar #2
21. oktober 2011 af kaosdk (Slettet)

2) MEn kan man ikke udregne En og Em?

3)

OKay! tak.

Ved du hvad jeg skal gøre ved spørg. 1)?


Skriv et svar til: Atom fysik (2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.